Συναίνεση και ευθύνη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς οι τόνοι ανεβαίνουν κατά την προεκλογική περίοδο είναι λογικό να υπογραμμίζουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ότι δεν ενδιαφέρονται για μετεκλογικές συμμαχίες. Λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής οι αρχηγοί των κομμάτων επικεντρώνονται πρωτίστως στη συσπείρωση των παραδοσιακών τους ψηφοφόρων.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η Ελλάδα χρειάζεται αυτές τις ώρες μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα τολμήσει να πρoχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που ζητά η κοινωνία. Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται δεν θα μπορέσουν όμως να υλοποιηθούν χωρίς ευρύτερη συναίνεση.

Οταν θα κλείσουν οι κάλπες και θα πέσει η αυλαία της αναμέτρησης θα έλθει η ώρα της ευθύνης. Ασχετα από το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει θα πρέπει να δοκιμάσουν να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι και να διαπιστώσουν αν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα ελάχιστο πεδίο τομών και μεταρρυθμίσεων. Οι αδυναμίες του μεταπολιτευτικού κράτους φάνηκαν με τον πλέον έκδηλο τρόπο με τη μεγάλη καταστροφή των πυρκαγιών. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και πρωθυπουργό με βούληση να τις θεραπεύσει. Χρειάζεται όμως και μια υπεύθυνη στάση απ’ όσο το δυνατόν περισσότερους πολιτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή