Η καπηλεία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ότι κάθε λίγο και λιγάκι ανακύπτει συζήτηση για τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και ποτέ για τα βιβλία π.χ. της Πληροφορικής, κάτι λέει για την ελληνική κοινωνία. Το γεγονός ότι ανέκυψε ζήτημα με το βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου λίγο πριν από τις εκλογές δείχνει ξεκάθαρα ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται. Μια παράλειψη επεξήγησης σε ένα χάρτη κόντεψε να γίνει μέγιστο «εθνικό ζήτημα» και να ξεστρατίσει αυτόν τον έστω λειψό προεκλογικό διάλογο σε ατραπούς που δεν τιμούν ούτε τη χώρα, ούτε την πολιτική.

Πρέπει επιτέλους να τελειώνουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια με τα σχολικά βιβλία. Η πατριδοκαπηλία βλάπτει πρωτίστως τη χώρα.

Σε λίγες μέρες οι Ελληνες πολίτες πάνε στις κάλπες. Δεν κρίνουν τα κόμματα και τους πολιτικούς με πατριωτικά μέτρα. Ξέρουν ότι όλοι νοιάζονται για τη χώρα. Θα τους κρίνουν με όρους θέσεων και αποτελεσματικότητας. Γι’ αυτό περιμένουμε από τα κόμματα να τοποθετηθούν στα μεγάλα προβλήματα, αντί να φυλλομετρούν σχολικά βιβλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή