Δεύτερη ευκαιρία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, όλοι οι Ελληνες προσερχόμεθα στις κάλπες με ένα κρίσιμο ερώτημα στο νου μας: ποιoς θα υλοποιήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η κοινωνία.

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. τόλμησε σε ορισμένους τομείς όπως στην παιδεία, στην οικονομία και στο καθεστώς των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ.

Αντιθέτως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έπεισε. Η υπαναχώρησή του στον κρίσιμο τομέα της παιδείας έδειξε πως εύκολα οπισθοχωρεί μπροστά σε πιέσεις συντεχνιών.

Ο κ. Καραμανλής αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, εφ’ όσον αλλάξουν ορισμένα στοιχεία της διακυβέρνησής του. Είναι ανάγκη να αντικατασταθούν άμεσα οι υπουργοί οι οποίοι απεδείχθησαν ανεπαρκείς ή ακατάλληλοι. Είναι κρίσιμο να υπάρξει ατζέντα των πρώτων 100 ημερών της νέας κυβέρνησης, η οποία θα προβλέπει την ίδρυση νέου Υπουργείου Περιβάλλοντος, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, σημαντικές αλλαγές στην παιδεία και απλοποίηση της γραφειοκρατίας. Απόψε, ο κ. Καραμανλής, εφ’ όσον επανεκλεγεί, θα πρέπει να λάβει τις πλέον σημαντικές αποφάσεις της πολιτικής του ζωής. Αν προχωρήσει πιο γρήγορα, αν αντιληφθεί ότι ο κόσμος τον θέλει πιο αποφασιστικό ως ηγέτη και πορευθεί χωρίς «βαρίδια», μία δεύτερη θητεία του θα είναι χρήσιμη για τον τόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή