Η ανάγκη συζήτησης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταντά γελοίο: σε μια χώρα που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να συζητηθεί το ασφαλιστικό, οι περισσότεροι πετροβολούν οποιονδήποτε τολμά να αρθρώσει μία κουβέντα επί του θέματος. Η ίδια ιστορία έγινε το 1996 με τις προτάσεις της επιτροπής Σπράου, επαναλήφθηκε το 2002 με τις προτάσεις Γιαννίτση και ξαναπαίζεται τώρα, σαν πολυχρησιμοποιημένος δίσκος γραμμοφώνου, για κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Νίκος Αναλυτής.

Δεν θα μπούμε στην ουσία όσων λέει ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ένας διάλογος απαιτεί προτάσεις. Αυτές κρίνονται. Το ανεπίτρεπτο είναι να διαβάλλεται πολιτικά κάθε απόπειρα συζήτησης, να τρομοκρατούνται διά των κραυγών όσοι έχουν κάποιες ιδέες για τη λύση του προβλήματος.

Κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε στα σοβαρά για τη βόμβα που υπάρχει στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους. Είναι καιρός, λοιπόν, να σιωπήσουν όσοι φωνασκούν και να καταθέσουν προτάσεις. Αν φυσικά έχουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή