Συνήγορος περιβάλλοντος

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σουφλιάς για τον Ασωπό. Το υπουργείο Δημοσίων Εργων έγινε χθες και Περιβάλλοντος. Μόνο που οι περιβαλλοντικές πληγές της χώρας είναι πολλές και μεγάλες. Δεν μπορούν να κλείσουν από έναν υπουργό που διαθέτει όσο χρόνο του απομένει από το πολλαπλώς χρήσιμο έργο που επιτελεί στον τομέα των δημοσίων έργων. Ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων είναι χρονοβόρος διαδικασία και φυσικό είναι να μπαίνει σε προτεραιότητα.

Από την άλλη, σε μια χώρα χωρίς βαριά βιομηχανία και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, το περιβάλλον πρέπει να προστατευτεί κυρίως από τα δημόσια έργα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότερες εγκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για περιβαλλοντικά θέματα αφορούσαν τη δραστηριότητα του Δημοσίου. Κάποιος, λοιπόν, μέσα στο κράτος πρέπει να λειτουργήσει ως συνήγορος του περιβάλλοντος και αυτός δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από ένα ξεχωριστό υπουργείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή