Το κατά Μπαμπινιώτη «Ορθογραφικό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας», επιτέλους!

Το κατά Μπαμπινιώτη «Ορθογραφικό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας», επιτέλους!

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είδηση ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για μας τους δημοσιογράφους των εφημερίδων, του έντυπου λόγου, των αναγνωστών και όλων εκείνων που συνεχίζουν να γράφουν κείμενα και γράμματα και επιθυμούν να αποφύγουν τα… κακώς κείμενα της ανορθογραφίας. Το Κέντρο Λεξικολογίας «προσκαλεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008, ώρα 19.00, στην παρουσίαση του νέου έργου -και όταν λέμε «έργο» το εννοούμε!- του καθηγητή της Γλωσσολογίας κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη, προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων και του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού. Αυτή τη φορά είναι στην αποκλειστική του ειδικότητα η είδηση, για το νέο Λεξικό και το πρόβλημα της ορθογραφίας της ελληνικής γλώσσας θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, στις Αίθουσες Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου, στο Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5.

Ενα ακόμη απόκτημα της βιβλιοθήκης μας μετά το Λεξικό Νέας Ελληνικής Γλώσσας -που τηλεκατακρεουργείται, και ραδιοφονεύεται, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου κ. Λασκαρίδης, επισείοντας πρόστιμα προσεχώς στους παρουσιαστές και εκπομπάρχες- και το «Λεξικό για το Σχολείο – γραφείο» του Γεωργίου Μπαμπινιώτη. Σειρά τώρα να λύσουμε το ορθογραφικό μας πρόβλημα, ανατρέχοντας στις σελίδες του νέου «Ορθογραφικού Λεξικού» ως απόλυτα έγκυρη πηγή. «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική», όπως είπε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, όχι μόνο για να την ομιλούμε, αλλά και να την γράφουμε σωστά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή