…και για τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ανδριάντα στην Πρώτη Σερρών, 23-24 Μαΐου

…και για τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ανδριάντα στην Πρώτη Σερρών, 23-24 Μαΐου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη γενέτειρά του… 10 χρόνια από τον θάνατό του». Μ’ αυτόν τον σεμνό, συγκινητικά αληθινό τρόπο αναγγέλλει η πρόσκληση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» την Εκδήλωση Τιμής στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πρώτη Σερρών, με διημερίδα που ξεκινά την Παρασκευή 23 Μαΐου, ώρα 18.30, στις Σέρρες, αίθουσα τελετών ΤΕΙ. Οι επιστημονικές εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο 24 Μαΐου, από ώρα 10.30. Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια ανδριάντος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 18.30 του Σαββάτου στην Πρώτη Σερρών. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και θα απευθύνει χαιρετισμό. Τον ανδριάντα έχει φιλοτεχνήσει το Τήνιος Πραξιτέλης Τζανουλίνος, μαθητής του μεγάλου μας γλύπτη Γιάννη Παππά. Τον χώρο έχει διαμορφώσει ο αρχιτέκτων κ. Ιωάννης Βικέλας, και η εργασία έχει γίνει στο χυτήριο του κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Χορηγός είναι ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής.

Η διημερίδα οργανώνεται από το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με την επιστημονική συμμετοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των ΤΕΙ Σερρών. Οι ομιλητές της διημερίδας θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αναφορά του πλούσιου έργου που επιτέλεσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χάριν της ιδιαίτερης πατρίδας του και, γενικότερα, της ευρύτερης περιφέρειας της Βόρειας Ελλάδας που την περιβάλλει. Χαιρετισμούς στην έναρξη θα απευθύνουν: ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ιδρύματος «Κων. Γ. Καραμανλής», ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας και ο δήμαρχος Σερρών κ. Ιωάννης Βλάχος.

Μετά τις εισηγήσεις της πρώτης ημέρας -το όλο πρόγραμμα και οι ομιλητές σε ξεχωριστό σημείωμα- την Παρασκευή, ώρα 21.00 θα προβληθεί ταινία – ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Κ. Καραμανλή σε σκηνοθεσία Νίκου Παπαθανασίου, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει Εκθεση Φωτογραφίας με αναφορά στη μακρά παρουσία του Κ.Κ. στη δημόσια ζωή της Ελλάδας και στο εξωτερικό. 200 περίπου φωτογραφίες, ορισμένες παρουσιάζονται για πρώτη φορά. «Μακεδόνες Ηλθα», μία επιστροφή με τη σημασία της…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT