Οι άγονες διαδικασίες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασχέτως της τυπικής διαδικασίας, που ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και των επιπλέον φίλτρων που ετέθησαν σε ό,τι αφορά την διερεύνηση τυχόν σκανδάλων κυβερνητικών στελεχών, οι πολίτες περιμένουν από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με την ουσία όσων καταγγέλλονται σχετικά με τις άγονες γραμμές. Εστω να πάρει δημόσια ξεκάθαρη θέση.

Οι καταγγελίες πηγαίνουν κι έρχονται στη δικαστική και εκτελεστική εξουσία από το 2005 και μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει. Πιθανώς, κατά παράβαση του Συντάγματος.

Η διαδικασία διερεύνησης όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν πρέπει να κηρυχθεί άγονη. Οι πολίτες νιώθουν ότι θέματα που φέρνουν σε δύσκολη θέση την εξουσία πνίγονται στις διαδικασίες, μέχρι να ξεχαστούν και να καταλήξουν στο αρχείο. Η έρπουσα αυτή αντίληψη στο κοινωνικό σώμα πλήττει πρωτίστως τους θεσμούς της πολιτείας. Δεν απαξιώνει απλώς την πολιτική διαδικασία, τραυματίζει τη δημοκρατική λειτουργία.

Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να πέσει άπλετο φως στα πεπραγμένα του υπουργείου Αιγαίου. Η επιτάχυνση των διαδικασιών είναι αίτημα των πολιτών, αλλά και προσταγή του Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή