Η Υδρα για μέλλον και παρελθόν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Η Υδρα δεν είναι μόνον τόπος ιδανικής «φυγής» για ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την πόλη και τους θορύβους της, με τον ήχο των οπλών των συμπαθέστατων τετράποδων πάνω στο καλντερίμι. Αν και, όπως πάντα, τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου το ιστορικό νησί «βουλιάζει» από τον κόσμο και το λιμάνι έχει τετραπλή σειρά από θαλαμηγούς, η Υδρα εννοεί να συνεχίζει τη ζωή της, και να μην εξαρτάται από κλίμα διακοπών και τουρισμό. Σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου, στην αίθουσα Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Υδρας, ώρα 11, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Νέων της Υδρας καλεί στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων των Μικρών Νησιών που θα γίνει στην Υδρα 4, 5 Ιουλίου. Θέματα προς συζήτηση: η ενασχόληση των νέων με τα κοινά. Η απομόνωση των νέων λόγω της απόστασής τους από τα κέντρα και Νέοι και Ευρωπαϊκή Ενωση. Την πρόσκληση υπογράφουν οι πρόεδροι για τον ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου και για το ΤΟΣΙΝ Υδρας Μαρίντη Βαρέλια.

Την άλλη δε Κυριακή 12 Ιουλίου, ώρα 7 μ.μ. η Αδελφότης των Υδραίων Αθηνών καλεί σε εκδήλωση εις μνήμην της Οικογένειας Κουλούρα στο μέγαρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείο Υδρας. Θα κατατεθεί στεφάνι στις προτομές των Αθανασίου και Βέρας Κουλούρα, στο μνημείο Νικολάου Κολμανιάτη, Αντωνίου Λιγνού και Γκίκα Κουλούρα. Στο δώμα του Μουσείου θα ακολουθήσει ομιλία για την αγωνιστική – πατριωτική προσφορά της οικογένειας Κουλούρα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT