Με δαγκωνιές και τασάκια ο ιδεολογικός αγώνας της 17Ν

Με δαγκωνιές και τασάκια ο ιδεολογικός αγώνας της 17Ν

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σχολή δημοσιογραφίας, οι φοιτητές μαθαίνουν πως το «σκύλος δάγκωσε άνθρωπο» γίνεται μονόστηλο. Αντιθέτως, το «άνθρωπος δάγκωσε σκύλο» γίνεται πρωτοσέλιδο. Αλλά κανείς δεν προνόησε να τους πει τι γίνεται με το «άνθρωπος δάγκωσε άνθρωπο» και πιο εξειδικευμένα το «τρομοκράτης δάγκωσε τρομοκράτη».

Στο… ρινγκ

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Η… δαγκωνιά έλαβε χώρα ένα μήνα πριν, στις 26 Ιουλίου στις φυλακές Κορυδαλλού, και το όλο σκηνικό έχει σαφείς ομοιότητες με αγώνα κατς, σαν αυτούς του Eurosport στις αρχές του ’90: στην αρένα του Κορυδαλλού, οι δύο ομάδες έχουν χωριστεί στις δύο άκρες του ρινγκ. Στη μία γωνία είναι οι «Εκτελεστές» Δημήτρης Κουφοντίνας και Χριστόδουλος Ξηρός. Στην άλλη, οι «Καθοδηγητές» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος. Και βέβαια, στον ρόλο των σπορτκάστερ είναι οι δεσμοφύλακες, που αναμεταδίδουν τον αγώνα μέσω των καταθέσεών τους. Και το ματς αρχίζει: ο Δ. Κουφοντίνας έχει έρθει στο προαύλιο για να μαζέψει την μπουγάδα με τα ασπρόρουχά του (το ανέκδοτο που λέει «ποιος πυροβόλησε το αρκουδάκι του Cajoline;» το ξέρετε;) ενώ ο Β. Τζωρτζάτος παραδίπλα, ακούγοντας στο ραδιόφωνο τον σταθμό του Σύριζα, ξεκινά να «στολίζει» τον δημοσιογράφο που εκφωνεί τις ειδήσεις. Και τότε ακριβώς, ο Δ. Κουφοντίνας (…προφανώς συριζικός!) ουρλιάζει «αν δεν είσαι γυναικούλα, αυτά να τα πεις σε μένα»!

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει λογικά να αναρωτιέστε τι είδους ναρκωτικά διακινούνται στο προαύλιο του Κορυδαλλού, κυρίως γιατί αυτά τα περί «γυναικούλας» καλά είναι να μην τα εκστομίζει ένας τρομοκράτης ενώ κατεβάζει φανελάκια απ’ το σχοινί της μπουγάδας. Πάντως, μην υποτιμάτε τον ρόλο του Σύριζα: όπως μπορεί να σας βεβαιώσει και ο Α. Τσίπρας, η αναφορά του και μόνο αρκεί για να ξεκινήσει καβγά τρικούβερτο.

Εν πάση περιπτώσει, ο Δ. Κουφοντίνας αρπάζει το ραδιόφωνο και το πετάει στο κεφάλι του Α. Γιωτόπουλου ουρλιάζοντας «εσύ τον έβαλες να τα πει αυτά!». Αλλά το ραδιόφωνο είναι προφανώς από τα άθραυστα που είχαν οι φαντάροι στο Βιετνάμ γι’ αυτό και «δεν έσπασε!» όπως σημειώνει με έκπληξη ο φύλακας στην κατάθεσή του. Οπως δεν έσπασε και η καθοδηγητική κεφαλή της 17Ν.

«Με κρατάει αυτός»

Αλλά τα χειρότερα (και πιο ξεκαρδιστικά!) δεν έχουν συμβεί ακόμη. Σαν το Χαλκ Χόγκαν που εφορμούσε στη ράχη του δύστυχου Αντερτέικερ, εμφανίζεται ο Χριστόδουλος Ξηρός: πηδάει πάνω στον ραδιόπληκτο Γιωτόπουλο και του αρπάζει το πόδι! Ιδού πώς περιγράφει το στιγμιότυπο ο σπορτκάστερ – δεσμοφύλακας: «Βλέπω τον Ξηρό Χριστόδουλο να κρατάει το πόδι του Γιωτόπουλου Αλέξανδρου και να το δαγκώνει. Σε προτροπή μου προς τον Γιωτόπουλο να φύγει, αυτός μου απάντησε: «Δεν μπορώ να φύγω, με κρατάει αυτός»»!

Και καθώς ο Χ. Ξηρός έχει μάθει τι γεύση έχει το πόδι του αρχιτρομοκράτη και ο νοητός πίνακας γράφει «Εκτελεστές – Καθοδηγητές: 1-0», ο δαγκωμένος κι ο δαγκωνιάρης οδηγούνται στα κελιά τους. Αλλά βέβαια, υπάρχει και αγώνας ρεβάνς που θα στηθεί δύο μέρες αργότερα, στον διάδρομο που διασχίζουν ο Α. Γιωτόπουλος και ο Β. Τζωρτζάτος για να πάνε στο επισκεπτήριο. Μην τους φανταστείτε να βγαίνουν με ρόμπες αλά Ρόκι σκίζοντας με γροθιές τον αέρα. Αυτόν τον ρόλο τον κρατάει ο Χ. Ξηρός: με την πολεμική κραυγή «έλα εδώ μωρή κότα!» ορμάει προς τον Α. Γιωτόπουλο. Μόνο που αντί για τα κλασικά πριόνια και μαδέρια του Χάλκ Χόγκαν, ο Χ. Ξηρός κρατάει δύο τασάκια στο ένα χέρι κι έναν βραστήρα (!) στο άλλο και προσπαθεί από μακριά να πετύχει τον Α. Γιωτόπουλο!

Οπως σε όλους τους αγώνες κατς, στην κορύφωση της μάχης μπαίνουν στη μέση οι βοηθητικοί παλαιστές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εφορμά στο ρινγκ και ο Νίκος Κουνταρδάς. Ναι, πρόκειται για εκείνον τον αντιεξουσιαστή – λάτρη του σουρεαλισμού, που αφού έκανε απεργία πείνας και αποφυλακίστηκε, γύρισε μόνος του στον Κορυδαλλό και ζήτησε να τον συλλάβουν γιατί αυτός σκότωσε στην Κηφισιά τον ειδικό φρουρό το 2005! Και ο οποίος, αφού πρώτα άρπαξε ένα τραπέζι και κυνηγούσε γύρω γύρω τον Α. Γιωτόπουλο σαν τρομοκρατικό καρτούν, μετά είπε πως δεν θα μιλήσει για το επεισόδιο, γιατί πρόκειται για «θέμα αξιακό και βαθιά πολιτικό»!

Σε χωριστά προαύλια

Ατυχώς, τρίτο ματς δεν προβλέπεται. Πλέον οι φύλακες βγάζουν βόλτα τον Α. Γιωτόπουλο και τον Β. Τζωρτζάτο σε άλλο προαύλιο, όπου δεν κινδυνεύουν από την μπουγάδα του Δ. Κουφοντίνα και τον βραστήρα του Χ. Ξηρού. Και οι θεωρητικοί της τρομοκρατίας, οι ίδιοι που έχωναν τα κεφάλια τους στις παλάμες βλέποντας τον εκτελεστή της 17Ν να παίζει μπουζουκάκι πίσω από την Ελένη Λεγάκη, αναρωτιούνται γιατί έπρεπε η σημαντικότερη τρομοκρατική οργάνωση της Ελλάδας να είναι αυτός ο δαγκωνιάρικος θίασος με τα ιπτάμενα τασάκια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή