Ελβετία – Ελλάς 2-0, Πολιτική – ενδιαφέρον λαού 1-1!

Ελβετία – Ελλάς 2-0, Πολιτική – ενδιαφέρον λαού 1-1!

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάντα η πολιτική για μας τους Ελληνες ήταν προσφιλές θέμα, με τον καθένα μας έτοιμο να δώσει στην εκάστοτε κυβέρνηση πρόγραμμα για το τι πρέπει να κάνει και τι δεν έπρεπε, ενώ τα πολιτιστικά ήταν για τους ολίγους και εκλεκτούς, ο δε αθλητισμός είχε και έχει τους περισσότερο φανατικούς οπαδούς, στο δε ποδόσφαιρο και τους μόνους αμετακίνητους. Δεν διανοείται αλλαγή προτίμησης. «Παίζει η ομάδα μου» είναι φράση που τη λένε και Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες, και ΠΑΟΚτζήδες με την ίδια σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια. Οταν υπάρχει «ντέρμπι» ερημώνουν οι λεωφόροι, αδειάζει η πόλη, ο κόσμος είναι είτε στο γήπεδο είτε μπροστά στην τηλεόραση. Μόνο τη βραδιά της αναγγελίας των αποτελεσμάτων των εκλογών η τηλεθέαση φθάνει στα ύψη, γιατί ο κάθε ψηφοφόρος ήθελε να δει πόση επιρροή έχει η δική του ψήφος στο τελικό αποτέλεσμα. Γράφουμε «ήθελε» γιατί το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, που προβλέπεται άλλο μεγάλο «ντέρμπι» μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων για το ποιος θα σηκώσει όχι το Κύπελλο, αλλά τα οικονομικά βάρη και άλλα κατάλοιπα της διεθνούς, αλλά και γηγενούς κρίσης, πολύ φοβόμαστε πως το ενδιαφέρον δεν θα είναι το αναμενόμενο. Και αυτοί που ψήφισαν και οι άλλοι που πήραν τις πρόωρες εκλογές στα αψήφιστα, κάτι καλύτερο θα βρουν να κάνουν από το να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα ενός αγώνα που στο ίδιο γήπεδο και οι δύο αντίπαλοι βάζουν γκολ στο ίδιο τέρμα, με τερματοφύλακα τον… λαό που δεν ξέρει από πού θα του ‘ρθει το χτύπημα και προς τα πού να πέσει.

Αυτό το Σάββατο που μας πέρασε, στον παραλιακό της Υδρας έβγαζαν έξω τους μεγάλους δέκτες στα καφενεία από νωρίς. «Για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ;» ρώτησε αφελής εκδρομέας του Σαββατοκύριακου. «Για τον αγώνα, Ελλάδα – Ελβετία», τον κατακεραύνωσε γκαρσόνι, σαν να ‘λεγε «θα αφήσουμε τον γάμο να πάμε για πουρνάρια». Τελικά, για… πουρνάρια πήγαμε, με το 2-0 της Εθνικής Ελβετίας επί της δικής μας που οι «διεθνείς» της παίκτες δεν έπιασαν την αναμενόμενη απόδοση. Οσο για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, περί απολογίας επρόκειτο, για τα λάθη που έγιναν, τα δικά του, που ανέλαβε την ευθύνη τους, και των άλλων που ακόμα και αν δεν μπουν στο ψηφοδέλτιο, συνεχίζουν το ίδιο «τρένο ζωής», επισκεπτόμενοι νησιά, κοσμοπολίτικα θέρετρα, με θαλαμηγούς και λίαρ τζετ, «αεροπλάνα και βαπόρια» που τραγουδούσε η Σωτηρία Μπέλλου, όχι θα κάτσουν να σκάσουν… Αυτά, αντί άλλης κριτικής για τα όσα είπε ο πρωθυπουργούς στη ΔΕΘ, τι τον ρώτησαν και τι απάντησε στη «συνέντευξη Τύπου» που ούτε και ο Ζεβεδαίος δεν θα ‘ξερε ποιος από τους ερωτώντες ήταν «παιδιά» δικά του ή των άλλων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή