Αν είσαι Λέων, διάβαινε

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα καυτό ερώτημα απασχολεί τις τελευταίες μέρες κάποιες εκπομπές, το ποια μαγείρισσα θα αντικαταστήσει την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που αποχώρησε από το πρωινάδικο του Alpha «Καφές με την Ελένη» (τη Μενεγάκη, εννοείται).

Πρόσφατα, μία από τις κουτσομπολίστικες εκπομπές του Alter μάς πληροφόρησε ότι η κυρία Μενεγάκη αναζητάει μια νέα μαγείρισσα που δεν θα είναι επαγγελματίας, αλλά μια απλή γυναίκα του λαού, η οποία όμως θα πρέπει να είναι παντρεμένη, να έχει κλείσει τα 40, να ξέρει να μαγειρεύει, αλλά και το ζώδιό της να είναι συμβατό με το στυλ της εκπομπής. Αρκετές γυναίκες, όπως ειπώθηκε, πέρασαν από οντισιόν, ενώ μία από τις πρώτες ερωτήσεις που υποβάλλονταν στις υποψήφιες ήταν: «Τι ζώδιο είστε;».

Από εδώ κι εμπρός, στις μικρές αγγελίες των εφημερίδων με τα «Ζητείται» ή στους πίνακες που τοιχοκολλιούνται έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, δεν θα αναφέρονται μόνο οι δεξιότητες που απαιτείται να διαθέτει ο υποψήφιος για εργασία, αλλά και το ζώδιό του. Π. χ., «Ζητείται οξυγονοκολλητής Κριός» ή «βοηθός ιχθυοπώλη Σκορπιός» ή «χασάπης Παρθένος για σούπερ μάρκετ».

Μια άλλη καυτή είδηση των ημερών είναι η ωραία καλόγρια Ναταλία, μια πρώην ηθοποιός που αποφάσισε να μονάσει. Με το θέμα ασχολήθηκαν προχθές δύο κεντρικά δελτία, του Alter και του Star. Οι ρεπόρτερ και οι κάμερες πολιορκούν μια συμπαθητική μαυροφορεμένη γυναίκα και τη μητέρα της που την επισκέφθηκε στη μονή. Δηλώσεις η δόκιμη μοναχή, δηλώσεις η μαμά της, δηλώσεις και ο ηγούμενος. Τι τραβούν οι καημένοι/-ες οι celebrities! Ούτε στο μοναστήρι δεν μπορούν να βρουν ησυχία!

Αν και υπάρχουν παρήγορες εξαιρέσεις, τα περισσότερα κανάλια μάς έχουν ζαλίσει είτε με βλακώδη κουτσομπολιά είτε με ανούσιες προεκλογικές φλυαρίες. Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένες σειρές, αλλά και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, λένε πολλοί. Πάντως, σε μια νοερή ψηφιακή ανθολογία με τις πιο λαμπρές αλλά και τις πιο γελοίες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης, ξεχωριστή θέση θα μπορούσε να καταλάβει η παράσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την παράδοση των κλειδιών των πρώτων 100 σπιτιών στους σεισμόπληκτους της Λ’ Ακουιλα, ένα σόου που θύμιζε infotainment, τις γνώριμές μας τηλεπωλήσεις. Μόνο που ο παρουσιαστής / πρωθυπουργός δεν εξυμνούσε τις θαυμαστές ιδιότητες κάποιου λαχανοκόπτη ή μασαζοκαλσόν, αλλά το ντιζάιν και τα «κομφόρ» των νεόδμητων κατοικιών. Ωστόσο, η αναγκαστική τροποποίηση του προγράμματος της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης ώστε να προβληθεί το μπερλουσκονικό έργο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού η εκπομπή «Porta a porta» με καλεσμένο τον Σ. Μπερλουσκόνι σημείωσε χαμηλή τηλεθέαση (μερίδιο 13,5% όταν ο μέσος όρος της εκπομπής είναι πάνω από 18%). Από τη μια γελάμε με αυτά τα φαιδρά, όμως από την άλλη έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε όταν η ελευθεροτυπία δεινοπαθεί στη χώρα όπου (πιθανότατα) ιδρύθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή