Δεξίωση του πρεσβευτικού ζεύγους των ΗΠΑ προς τιμήν των Μπαλέτων Alvin Αiley

Δεξίωση του πρεσβευτικού ζεύγους των ΗΠΑ προς τιμήν των Μπαλέτων Alvin Αiley

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γέμισαν αστέρια, αστέρια και αστεράκια του χορού, κίνηση, γέλια, νιάτα ο κήπος και η κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ Daniel Speckhard και της συζύγου του Dr Anne Speckhard. Νέοι, φιλότεχνοι, με τα παιδιά τους είναι τακτικοί στις μεγάλες πρεμιέρες και αυτό τους φέρνει κοντά στον κόσμο, γι’ αυτό είναι γελαστοί και χωρίς την πόζα άλλων διπλωματών! Πάντως, οικοδεσπότες, καλεσμένοι, ήταν από τους λίγους που δεν στάθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις για το debate των πολιτικών αρχηγών!

Η δεξίωση έγινε το βραδάκι της Δευτέρας, τιμώμενο πρόσωπο η επί 20 χρόνια καλλιτεχνική διευθύντρια του διάσημου αμερικανικού συγκροτήματος Judith Jameson, χορογράφος, αχώριστη συνεργάτης του ιδρυτού Alvin Ailey και συνεχίστρια του έργου του. Αλλά και η πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου ήταν εκεί για να ευχαριστήσει το ξακουστό χορευτικό μπαλέτο, που θα χορέψει στην Αθήνα, στη σκηνή της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη», στο Μέγαρο Μουσικής, για τους σκοπούς και το έργο των Special Olympics. Αλλά ας δούμε πώς κύλησε η ωραία βραδιά: «Εχετε μπροστά σας τους καλύτερους χορευτές στον κόσμο!», είπε η Judith Jameson, παρουσιάζοντας τα μέλη των μπαλέτων Alvin Ailey στους προσκεκλημένους του πρεσβευτικού ζεύγους.

Από τον πολιτιστικό και επιχειρηματικό χώρο οι εκπρόσωποι άκουσαν τον πρέσβη των ΗΠΑ κ. Daniel Speckhard να εκφράζει τη χαρά του που φιλοξενεί τη χορευτική ομάδα, την οποία θα χειροκροτήσει για δεύτερη φορά στη διάρκεια της θητείας του, στην Ελλάδα. Στη συνέχεια παρουσίασε, επαινώντας το έργο της και την αφοσίωσή της στο όραμα του ιδρυτού, τη Judith Jameson, «ψυχή» του συγκροτήματος, που άνοιξε δρόμους στο σύγχρονο μπαλέτο. Πήρε τον λόγο η πανύψηλη γλυκιά Judith και μίλησε για τη σχέση των μπαλέτων με το ελληνικό κοινό. «Ο κόσμος μας αγαπάει, μας καταλαβαίνει και αυτό το νιώθουμε», είπε χαρακτηριστικά. Για να εξηγήσει πως «αυτός είναι και ο στόχος των Alvin Ailey, η προσφορά». Να δώσει στον θεατή πράγματα και συναισθήματα που τα βιώνει στην καθημερινότητά του. «Γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι φετινές μας παραστάσεις γίνονται για τα Special Olympics, Ηellas».

Σειρά της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics που θα γίνουν στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2011, να ευχαριστήσει για τη φιλοξενία του το πρεσβευτικό ζεύγος και τη χορευτική ομάδα που υποστηρίζει το έργο των Special Olympics και τους κάλεσε να χορέψουν στην Αθήνα του 2011, την εποχή των Αγώνων!

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης, που έχει θέσει τις παραστάσεις υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου, καθώς και ο γενικός διευθυντής κ. Ηλίας Σπυρτούνιας, η κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδου, ο κ. Χάρης Τσιμόγιαννης, δημοσιογράφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ, γνωστοί επιχειρηματίες και η εκπρόσωπος του γραφείου μετάκλησης των μπαλέτων κ. Μαρία Φρεζάδου με τον σύζυγό της κ. Ντίνο Φρεζάδο, πολιτικό μηχανικό και την κόρη τους Χριστίνα, της Frezarts. Τα μπαλέτα Alvin Ailey ξεκινούν αύριο, Πέμπτη, με πανηγυρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Τριάντη, ώρα 21.00, με εκλεκτό πρόγραμμα σε χορογραφίες Alvin Ailey και Judith Jameson. Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00, ενώ θα δοθεί το Σάββατο έκτακτη παράσταση, ώρα 3.00 και ειδική παράσταση για οικογένειες και φίλους του χορού από την επαρχία, την Κυριακή 27, ώρα 12.30 το μεσημέρι. Την παράσταση των εγκαινίων θα ακολουθήσει δεξίωση με χορηγούς τον Ομιλο Carrefour – Μαρινόπουλος και την εταιρεία ΙΟΝΙΑ. Χορηγός Επικοινωνίας: «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή