Το κρυφτούλι με τις δημοσκοπήσεις

Το κρυφτούλι με τις δημοσκοπήσεις

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικές μέρες, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Πριν από 13 μήνες η Νέα Δημοκρατία ήταν μπροστά από το ΠΑΣΟΚ 5 μονάδες. Τώρα είναι πίσω 8 μονάδες. Δηλαδή χάθηκαν 13 μονάδες. Πώς το καταφέρατε αλήθεια κ. Καραμανλή αυτό; Σας φταίμε εμείς σαν κόμμα;».

Δεν ξέρουμε αν φταίει ή όχι το Λά.Ο.Σ. για τις 8 μονάδες που προηγείται το ΠΑΣΟΚ αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: Ενώ υπήρχε απαγόρευση μετάδοσης δημοσκοπήσεων ο κ. Καρατζαφέρης, ενώπιον του πρωθυπουργού, αποκάλυψε τον απαγορευμένο αριθμό. Παρανόμησε σε εθνικό δίκτυο.

Αν θεωρήσουμε ότι η απαγόρευση των δημοσκοπήσεων έγινε για να μην επηρεάζεται ο ψηφοφόρος, τότε ισχυρισμός περί διαφοράς 8% σίγουρα επηρεάζει κάποιους ψηφοφόρους. Πόσους; Δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα επηρεάζει πολλούς περισσότερους από εκείνους που επηρεάζουν τα μπλογκς troktiko, fimotro, papatzides. Γιατί λοιπόν διατάσσεται προκαταρκτική εξέταση γι’ αυτά τα μπλογκς που δημοσιοποιούν κάποια νούμερα από κάποιες δημοσκοπήσεις και όχι κατά του κ. Καρατζαφέρη που επίσης δημοσιοποίησε νούμερα και μάλιστα από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας;

«Σιγά μην ενοχλήσουν, ένα πολιτικό αρχηγό και μάλιστα εν μέσω εκλογικής αναμέτρησης», θα σκεφτούν κάποιοι. Σωστά! Αντιθέτως, οι μπλόγκερς είναι του χεριού όσων θέλουν να το παίζουν νόμος και εξουσία. Ευτυχώς υπάρχει η ανωνυμία που προσφέρει η φιλελεύθερη παράδοση των ΗΠΑ και ο αμερικανικός νόμος, για να μπορούν να προστατευτούν. Διότι είναι δεδομένο ότι κάθε παράλογος νόμος που περιορίζει ελευθερίες των πολιτών, καταλήγει να περιορίζει την ελευθερία μόνον εκείνων που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Εκτός αυτού, όμως, διάφορες εφημερίδες σκιαγραφούν ή αφήνουν υπονοούμενα για δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους. Αυτά αφήνουν ανεπηρέαστο το εκλογικό σώμα; Αυτή τη στιγμή ολόκληρο το σύστημα ενημέρωσης έχει μπει σε μια παράκρουση αριθμών. «Στην κόψη της αυτοδυναμίας το ΠΑΣΟΚ», γράφουν οι μεν, 159 έδρες στο ΠΑΣΟΚ προβλέπουν οι δε. Συσπειρώνεται η Ν.Δ. λέει ο ένας, στα ίδια εκτιμά ο άλλος. Τελικά αυτή τη φορά δεν θα ψηφίσουμε μόνο «επηρεασμένοι», αλλά ταυτοχρόνως και θολωμένοι. Μήπως αυτό ήλπιζε η κυβέρνηση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή