Γραμματα Αναγνωστων

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βουλή των Ελλήνων

Κύριε διευθυντά

Η υποδοχή από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων των δύο μικρών αδελφών που έσπασαν τον κουμπαρά τους και προσέφεραν τον οβολό τους για τη μείωση του δημόσιου χρέους, προβλήθηκε κατά κόρον σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία και μάλιστα σε μερικά ως πρώτη είδηση!

Δεν γνωρίζω αν ο κύριος πρόεδρος της Βουλής, που θέλησε να δώσει ευρεία δημοσιότητα στο γεγονός αυτό, το έκανε με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν μιμητές ή για να βελτιώσει το κύρος του Κοινοβουλίου. Οποιος, όμως, και να είναι ο στόχος του, φοβούμαι ότι ματαιοπονεί.

Για να αποκαταστήσει το κύρος του Κοινοβουλίου, πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, όπως:

1. Να αποφασίσει ουσιαστική και όχι οριακή μείωση των αποζημιώσεων και των επιδομάτων των βουλευτών, των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής και να παρακολουθήσει την ουσιαστική τήρηση από τους βουλευτές του κανονισμού της Βουλής.

2. Σε μια συνεννόηση με την κυβέρνηση και τα κόμματα, να φέρει προς ψήφιση νόμο με ένα άρθρο μόνο: Μειώνεται ο αριθμός των βουλευτών από τριακοσίους σε διακοσίους. Εκεί θα δούμε, στην ονομαστική ψηφοφορία ποιοι βουλευτές θέτουν το δημόσιο συμφέρον πάνω από το ατομικό και κομματικό και αν αντιλαμβάνονται πού έχουν οδηγήσει τη χώρα.

3. Να μεριμνήσει για την κατάργηση του νόμου «περί (μη) ευθύνης υπουργών».

4. Να μεριμνήσει για την τροποποίηση του νόμου «περί βουλευτικής ασυλίας» ώστε να μην υπάρχει προστασία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Οταν αυτά πραγματοποιηθούν, σημαντικό τμήμα από το απολεσθέν κύρος του Κοινοβουλίου θα έχει ανακτηθεί, ίσως δε υπάρξουν και αρκετοί μιμητές των δύο μικρών αδελφών.

Σε αντίθετη περίπτωση, η δυσαρέσκεια και ο θυμός του κόσμου θα συνεχίσει να διογκώνεται και οι συνέπειες θα είναι ίσως απόβλεπτες.

Κωστας Γ. Τζαμουζακης – Πολιτικός Μηχανικός / Νέα Σμύρνη

Οταν…

Κύριε διευθυντά

Οταν μάθουμε πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχουμε και πόσους συνταξιούχους. Οταν καταργήσουμε τους άχρηστους οργανισμούς. Οταν η εξουσία βασιστεί στην αξιοκρατία και εντιμότητα. Οταν πάψουμε να πιστεύουμε ότι πλην Ελλήνων οι υπόλοιποι είναι κορόιδα και ό,τι κακό συμβεί στη χώρα μας φταίνε οι άλλοι. Οταν σεβαστούμε τον διπλανό μας και δεν αυθαιρετούμε θεωρώντας την παρανομία ως ελευθερία. Οταν οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων σταματήσουν να ψεύδονται ασυστόλως. Οταν ξαναβρούμε το «μέτρο» στις απαιτήσεις και πράξεις μας. Τότε υπάρχει περίπτωση να σωθεί η Ελλάς.

Μαριος Χριστοφοριδης – Π. Ψυχικό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή