Εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της Ελλάδος μέσω UNESCO προτείνουν πρέσβεις Καλής Θελήσεως…

Εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της Ελλάδος μέσω UNESCO προτείνουν πρέσβεις Καλής Θελήσεως…

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετράμε τους φίλους μας στις δύσκολες εποχές κι αυτό είναι μια αλήθεια που μένει να αποδειχθεί και στη σημερινή προβληματική οικονομική κατάσταση της Ελλάδος. Ενας από τους υποστηρικτές μας είναι ο διάσημος συνθέτης, ο Γάλλος Jean Michel Jarre, που είχε αφιλοκερδώς συμμετάσχει, παίζοντας ο ίδιος μουσικές συνθέσεις του, σε δύο φιλανθρωπικές συναυλίες υπέρ των σκοπών της «Ελπίδας» τον Ιούνιο του 2001 στο κατάμεστο Ηρώδειο. Φέτος, ξανάρθε ο Jean Michel Jarre κι έδωσε δύο συναυλίες, στις 30 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στο «Θέατρο Γης» και την 1η Ιουνίου στον Ολυμπιακό χώρο του Τάε κβον ντο στο Φάληρο με μεγάλη επιτυχία. Πάνω από 5.000 θεατές τον χειροκρότησαν θερμά και ανάμεσά τους ήταν η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων για Παιδιά με Καρκίνο, «Ελπίδα», πρέσβης Καλής Θελήσεως της UΝΕSCΟ.

Η ιδιαίτερη συνάντηση των δύο πρέσβεων της UNESCO πριν από τη συναυλία έδωσε είδηση που πυροδότησε τις δηλώσεις του μουσικοσυνθέτη: «Νιώθω Ελληνας σήμερα -είπε- και ως Ευρωπαίος και φίλος της Ελλάδος πιστεύω πως πρέπει να δείξουμε στη χώρα σας πόσο κοντά της είμαστε. Για μένα η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Εδώ ξεκίνησαν όλα. Εάν είμαι εδώ, ενώ πριν ήμουν στη Θεσσαλονίκη, και παίζω μουσική, είναι για όσα μου πρόσφερε η Ελλάδα. Ακόμη και σε δύσκολους καιρούς πρέπει να είστε περήφανοι στην Ελλάδα, γιατί αυτό που συμβαίνει εδώ, μπορεί να συμβεί οπουδήποτε αύριο. Η κληρονομιά της Ελλάδος είναι μέρος της «συμπαντικής ψυχής». Εχετε 60.000 ελληνικές λέξεις μόνο στην αγγλική γλώσσα, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μιλάμε ελληνικά, ότι όλοι μοιραζόμαστε τη χαρά, αλλά και τον πόνο της ψυχής σας. Ας πιστέψουμε στο μέλλον και, μέσω της μουσικής μου, θα προσπαθήσω να δώσω το μάξιμουμ της ενέργειας και την ελπίδα για όλους τους Ελληνες φίλους μου».

Αναφερόμενος στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, είπε πως «είναι πολύ καλή φίλη του και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς ανεξάρτητα από οικονομικά μεγέθη. Ολα όσα κάνει για τη μέριμνα των παιδιών και των γυναικών που έχουν ανάγκη αναγνωρίζονται από την UNESCO και από όλο τον κόσμο». Και η είδηση είναι πως η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη του γνωστοποίησε πως στις 24 Ιουνίου στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, για την ετήσια συνάντηση όλων των πρέσβεων Καλής Θελήσεως, εκείνη προτίθεται να προτείνει το ξεκίνημα μιας εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της Ελλάδος και ζήτησε από τον Jarre να συμμετέχει στην εκστρατεία, το οποίο ο συνθέτης δέχθηκε με ενθουσιασμό. Αναμένονται οι καλές ειδήσεις από το Παρίσι, όπου μετράμε έναν ακόμη φιλέλληνα, τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή