Τα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010…

Τα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010…

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της στο κοινό», μας λέει η ακριβολόγος πρόσκληση που τόσο καιρό και τόσο πολύ περιμέναμε! Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, που φωτίζει ημέρα και νύχτα με την αρχιτεκτονική του γραμμή και με την πολιτιστική του αποστολή τη λεωφόρο Συγγρού στο νούμερο 107-109, σηματοδοτούν την έναρξη της λειτουργίας του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια να τιμά με την παρουσία του την όλη τελετή. Πολλές ποιοτικές εκπλήξεις μάς περιμένουν στην ξεχωριστή, και για τα Γράμματα και για τις Τέχνες, βραδιά.

«Στόχος και επιθυμία μας είναι να σας συστηθούμε με έναν τρόπο διαφορετικό. Γι’ αυτό και πρωταγωνιστές της βραδιάς των εγκαινίων είστε εσείς. Σας περιμένουμε στη Στέγη στις 19.00 για να περιηγηθούμε στο κτίριο». Μ’ αυτά τα λόγια κατατοπίζει εμάς τους πρωταγωνιστές, κοινό και λοιπούς προσκεκλημένους, η δωρική -στο πνεύμα του Less is More, που ισχύει όταν υπάρχει ανάλογο περιεχόμενο- πρόσκληση, αποκλείοντας μόνο το πρωτόκολλο από τα εγκαίνια! Την όλη σύλληψη και σκηνοθεσία αυτής της ιδιαίτερης για όλους μας εμπειρίας υπογράφει ο Μιχαήλ Μαρμαρινός – μας πληροφορεί η πρόσκληση. Και δίνει, συνοπτικά, την όλη γραμμή των εγκαινίων. «Με την είσοδο, ώρα 19.00 αρχίζει η περιήγηση στο κτίριο. Εκεί θα υποδεχθούν τους καλεσμένους πρόσωπα που συνέβαλαν ουσιαστικκά στην πραγμάτωση του οράματος για τη γέννηση αυτού του νέου χώρου πολιτισμού και θα συναντήσουν εικόνες και ήχους από τη μεγάλη διαδρομή που διανύσαμε μέχρι σήμερα. Στις 20.30 θα βρεθούμε όλοι στην Κεντρική Σκηνή. Χάρη σε σας -τονίζει η πρόσκληση- θα ακουστεί το πρώτο χειροκρότημα στη Στέγη. Στις 21.30 θα υψώσουμε τα ποτήρια μας με μια ευχή για το ξεκίνημα του ταξιδιού της Στέγης στον κόσμο του πολιτισμού».

Εδώ σταματάει το κείμενο της πρόσκλησης, αλλά όχι και οι εκπλήξεις! Και παράσταση θα υπάρξει και μουσική από την Καμεράτα. Είναι και η εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη από ψηλά και στην Αθήνα, που αποκτά πλέον και μια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που σέβεται την ονομασία της και τον κόσμο που θα περάσει τις πόρτες του ολόφωτου Μεγάρου. Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00, με το καλό!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή