Γραμματα Αναγνωστων

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποκρισία ή αφροσύνη;

Κύριε διευθυντά

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έγινε τόσος θόρυβος και κριτική για τη συνέντευξη των εκπροσώπων της τρόικας. Οι άνθρωποι ούτε λαθρομετανάστες είναι ούτε ήρθαν απρόσκλητοι. Πέραν τούτου, όσα είπαν ήταν απολύτως λογικά και κανονικά θα έπρεπε να τα λέμε και να τα κάνουμε μόνοι μας. Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει κάποιος που έχει δανειστεί αλόγιστα, πληρώνει υπέρογκα ποσά για τους τόκους των χρεών του και εξακολουθεί να δανείζεται με υπέρογκα επιτόκια, ενώ διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία η οποία όχι μόνο δεν του αποδίδει τίποτα αλλά επί πλέον αφενός μεν του κοστίζει ακριβά για να πληρώνει τις αμοιβές των διαχειριστών της που δεν κάνουν τίποτα για να την αξιοποιήσουν, αλλά αντίθετα την αφήνουν στο έλος των διαφόρων επιτήδειων καταπατητών και κομπιναδόρων;

Δεν πρέπει να προσπαθήσει να εκποιήσει ένα τμήμα αυτής προκειμένου να ελαφρύνει το χρέος του και να αξιοποιήσει την υπόλοιπη; Αυτό δεν έχει κάνει κάθε συνετός ιδιοκτήτης στη χώρα μας είτε αγρότης είτε αστός;

Για την περίπτωση μάλιστα του ιδιοκτήτη-κράτους αυτό έχει ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα αφού αυτοί που θα αγοράσουν τη γη ή τα ακίνητά του προφανώς θα το κάνουν για να τα αξιοποιήσουν και έτσι θα εισρεύσει και χρήμα στη χώρα και θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας και θα γίνει ανάπτυξη της οικονομίας.

Οσο για τη δήθεν εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και άλλα «φούμαρα» που μας σερβίρουν οι διάφοροι πολιτικάντηδες, αυτά είναι παραμύθια για υπανάπτυκτους. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται η πώληση γης ή άλλης ακίνητης περιουσίας από ιδιώτες σε ξένους; Τότε δεν έχουμε παραχώρηση εθνικού εδάφους και εθνικής κυριαρχίας; Ή μήπως δεν ήταν παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας η πώληση στρατηγικών και κερδοφόρων επιχειρήσεων, όπως ο ΟΤΕ; Δηλαδή, είναι καλύτερα να καταπατήσουν ή να οικειοποιηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τη δημόσια περιουσία τα διάφορα «λαμόγια», όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα με τεράστιο τμήμα αυτής, και μετά να την πουλήσουν σε ξένους ή Ελληνες και να βγάλουν τα χρήματα στο εξωτερικό;

Εν ολίγοις, είναι ορθόν και αναγκαίον να γίνει αξιοποίηση ή εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αρκεί αυτή να γίνει με διαφανή τρόπο και από ικανούς ανθρώπους που θα προστατεύσουν τα συμφέροντά του.

Οσοι είναι εναντίον της ή είναι άφρονες ή έχουν συμφέρον να παραμείνει η περιουσία του Δημοσίου όπως είναι σήμερα, είτε για να την οικειοποιηθούν είτε για να εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν ηγεμονικές αμοιβές διάφοροι αργόμισθοι για την υποτιθέμενη «διαχείρισή» της, όπως γίνεται π.χ. με τα ολυμπιακά ακίνητα.

Ι. Κουλουρης – Δρ Μηχ/γος Ηλεκτρολόγος

Περί διοδίων

Κύριε διευθυντά

Ας το ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα άπαξ και διά παντός. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, πλην της Ελλάδας, χώρας του παραλόγου, δεν πληρώνουν οι οδηγοί διόδια για τη χρήση των εθνικών οδών. Αφήστε που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, εξαιρουμένων της Γαλλίας και της Ιταλίας, καθόσον είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν εισπράττονται διόδια ούτε στους αυτοκινητοδρόμους. Στη χώρα μας, ωστόσο, όπου δεν υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι, καθιερώθηκε το παράλογο και αυταρχικό σύστημα να χαρατσώνονται άγρια οι οδηγοί όταν κυκλοφορούν στις εθνικές οδούς και πολλές φορές μάλιστα σε ανύπαρκτες, μελλοντικές οδούς ή σε οδούς που θα τους άρμοζε καλύτερα να χαρακτηρίζονται καρμανιόλες για τους ριψοκίνδυνους εκείνους οδηγούς που το διακινδυνεύουν να τις χρησιμοποιήσουν. O καταναλωτής όμως οφείλει να πληρώνει μόνον όποιον του παρέχει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα του, όχι όποιον του υπόσχεται μελλοντικές παροχές.

Φοιβος I. Πιομπινος / Αθήνα

Χρειαζόμαστε πατριώτες

Κύριε διευθυντά

Θα ήθελα να ενώσω κι εγώ τη φωνή μου με αυτήν του κ. Αντώνη Ποθουλάκη («Καθημερινή» 3-2-11) για την έκκληση σε κάποιους Ελληνες πατριώτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη χώρα μας μακριά από το χείλος της καταστροφής. Η ανάγκη για ένα εντελώς νέο κίνημα, που να χαρακτηρίζεται από τιμιότητα, πατριωτισμό, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία, ιδιότητες σπανιότατες, για να μην πω παντελώς άγνωστες, σήμερα στον πολιτικό στίβο, θα έπρεπε να είναι σε όλους αυτονόητη και να μη χρειάζεται να την υπογραμμίσει ο κ. Ποθουλάκης. Οταν καθένας από εμάς αναλογιστεί την ευθύνη του για το κατάντημα της πατρίδας μας, με το να στηρίζουμε επί δεκαετίες άτομα και κόμματα που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας, τότε ίσως η έκκληση αυτή φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Αν δεν είναι πλέον πολύ αργά….

Ιωαννης Βουλιουρης – Φυσικός – Ηλεκρονικός μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή