Δακρυσμένη πολιτεία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί σε πολλά η κυβέρνηση, τοις κείνων χρήμασι πειθόμενη, να συμπεριφέρεται με ανίατη σφιχτοχερίτιδα, κόβοντας μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, σε έναν τομέα πάντως η γαλαντομία της είναι ολοφάνερη: Οταν αποφασίζει και διατάζει να χρησιμοποιηθούν χημικά δεν έχει συγκρατημό. Ετσι, την περασμένη Τετάρτη εκτοξεύτηκαν 2.860 βομβίδες χημικών· από το Ισραήλ και τη Αμερική ήταν οι περισσότερες, κάμποσες μάλιστα είχαν χρονολογία 1979, ήταν δηλαδή ληγμένες· αλλα σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Πρόκειται σίγουρα για ρεκόρ, που ίσως μόνο η δόλια περιοχή της Γάζας θα μπορούσε να το αμφισβητήσει. Γιατί αυτά τα 2.860 χημικά είναι τουλάχιστον είκοσι φορές περισσότερα απ’ όσα εξαπολύονται συνήθως στην κεφαλή δικαίων (κυρίως αυτών) και αδίκων ακόμα και στις πιο επεισοδιακές ημέρες:

Εκατό, βία εκατόν πενήντα χημικά λούζουν τους διαδηλωτές της Αθήνας στις «κανονικές μέρες». Αλλά η περασμένη Τετάρτη δεν ήταν κανονική μέρα. Ηταν η μέρα που έπρεπε να τρομοκρατηθούν οι πάντες, να γυρίσουν σπίτι τους, να ασχοληθούν με τις δουλειές τους κι όχι να τρέχουν στις πλατείες για χάζι ή χαβαλέ. Αλλωστε, όπως είπε αρμοδίως η ΕΛ. ΑΣ., υπήρχαν πληροφορίες ότι θα επιχειρηθεί κατάληψη της Βουλής. Πού βρήκαν τις πληροφορίες; Στοιχειώδες, Γουότσον: Κοτζάμ Σούπερ Κοριό της ΚΥΠ έχουν στη διάθεσή τους. Ο Μεγακοριός λοιπόν κατέγραψε τη φράση «Πάμε Βούλα» που ακουγόταν σε καμιά εκατοστή τηλεφωνήματα, η φράση δόθηκε προς αποκρυπτογράφηση στους εφημερεύοντες ειδικούς και αυτοί έσπασαν τον κώδικα κατανοώντας ότι το «Πάμε Βούλα» ήταν στη δωρική διάλεκτο το «Πάμε Βουλή». Για μια στιγμή σκέφτηκαν πως οι τηλεφωνούντες με το «Πάμε Βούλα» κανόνιζαν απλώς το μπανάκι τους, αλλά γρήγορα διέγραψαν αυτήν την πιθανότητα γνωρίζοντας πόσο σκοτεινοί τύποι είναι οι… Βουλομάχοι.

Απλά ήταν τα πράγματα κατόπιν τούτου. Με τη σοφή καθηδήγηση του αρχιστράτηγου κ. Παπουτσή, του και Χημικού Χρήστου αποκαλουμένου, σχεδιάστηκε η πάταξη των συνωμοτών. Γι’ αυτό και αγήματα επιλέκτων επιτέθηκαν στα σουβλατζίδικα του ανταρτοκρατούμενου Μοναστηρακίου, τα οποία άλλο δεν είναι παρά καμουφλαρισμένα άντρα και γιάφκες· τάχα τυλίγουν σουβλάκια ενώ φτιάχνουν μολότοφ με γύρο. Γι’ αυτό βομβαρδίστηκαν οι σταθμοί του μετρό, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Πανεπιστημίου, Μοναστηράκι, για να μην μπορούν να ξετρυπώσουν από κει οι εφεδρείες των συνωμοτών. Γι’ αυτό χτυπήθηκαν ανελέητα παππούδες και γιαγιάδες που παράσταιναν τα «τιμημένα γηρατειά» («τα ‘μαθες τα νέα, πατέρα;»), ενώ ήταν μεταμφιεσμένοι αντάρτες πόλης. Γι’ αυτό και έπεσαν 2.860 χημικά. Κι επειδή το οπλοστάσιο πρέπει να ανανεωθεί τάχιστα, με εισαγωγές από το Ισραήλ που έχει κι αυτό τις ανάγκες του, κρατάμε δεμένα στα λιμάνια τα πλοία αλληλεγγύης στη Γάζα, για να πετύχουμε καλή τιμή. Μη μας πούνε και σπάταλους οι δανειστές μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή