49 χρόνια πρίν…8.VΙΙ.1962

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΓΕΡΙΑ: Παρίσιοι, 7. – Η κατάστασις εις την Αλγερίαν δεν έχει εισέτι εκκαθαρισθή. Το μέλλον της νέας ανεξαρτήτου χώρας εξακολουθεί να είναι αβέβαιον, υφίστανται όμως ελπίδες, ότι τελικώς ο κίνδυνος εκρήξεως εμφυλίου πολέμου θα καταστή δυνατόν να αποτραπή. Καθ’ όλας τας ενδείξεις το μεγαλύτερον μέρος του στρατού υποστηρίζει τον εν Καΐρω ευρισκόμενον εισέτι αντιπρόεδρον της αλγερινής Κυβερνήσεως κ. Μπεν Μπέλλα, ο οποίος ευρίσκεται εις σοβαράν διένεξιν με την υπό τον κ. Μπεν Κέντα αλγερινήν προσωρινήν Κυβέρνησιν. Πισταί εις την Κυβέρνησιν παραμένουν μόνον αι δυνάμεις, που ευρίσκονται εις περιοχάς του Αλγερίου, της Κωνσταντίνης και των Καβυλίων ορέων.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μπραζίλια, 7. – Αι εφημερίδες της Βραζιλίας προειδοποιούν σήμερον τους πολιτικούς άνδρας της χώρας όπως παύσουν να διαφωνούν και όπως επαναφέρουν την τάξιν. Αι προειδοποιήσεις αυταί εγένοντο μετά τας διαδηλώσεις κατά τας οποίας εφονεύθησαν 19 άτομα. Εις την πραγματικότητα δεν υπάρχει έλλειψις τροφίμων, αλλά πολλοί καταστηματάρχαι δεν διαθέτουν τα εμπορεύματά των με την ελπίδα ότι θα επιτύχουν υψηλοτέρας τιμάς. Ο πρόεδρος Γκουελάρ απεφάσισε να εξετάση το ενδεχόμενον να οργανώση τον Οκτώβριον δημοψήφισμα προκειμένου ο λαός να αποφανθή αν θα πρέπει να εφαρμοσθή κοινοβουλευτικόν ή προεδρικόν καθεστώς εις την χώραν.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ: Κατόπιν αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας επί προσφυγής ενδιαφερομένων, εξεδόθη υπό του υφυπουργείου Εσωτερικών εγκύκλιος, κοινοποιηθείσα προς τας κατά τόπους αστυνομικάς αρχάς, διά της οποίας καθίσταται γνωστόν εις αυτάς ότι διά την απόκτησιν ερασιτεχνικής αδείας ικανότητος οδηγού δεν απαιτείται η υποβολή υπό των ενδιαφερομένων πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων.

Π. Δ. ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ: Αι επιφυλλίδες της «Καθημερινής» – Τα έργα της Κρητικής Σχολής. Νέα στοιχεία δημοτικότητος του Ερωτοκρίτου. (Ερωτόκριτος και Εύβοια.) Υπό του κ. Παναγ. Δ. Μαστροδημήτρη.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Υδρα, 7. – Επιβαίνοντες της θαλαμηγού «Νορθ Ουΐντ» του κ. Νομικού αφίκοντο εις την νήσον μας ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κ. Ροδόπουλος και ο υπουργός Προεδρίας κ. Δ. Μακρής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή