49 χρόνια πρίν…22.VΙΙ.1962

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: (Από πρωτοσέλιδον κύριον άρθρον της «K»): «[…] Ανοίγουσα η Ενωσις Κέντρου τας αγκάλας εις τους ανθρώπους οι οποίοι μέχρι σήμερον εσταδιοδρόμησαν υπό την σημαίαν της Ε.Δ.Α. -δανεικήν και αυτήν…- δεν φοβείται ότι θα περιπτυχθή και θα θερμάνη τον Δούρειον; […] Ο ηγέτης της Ενώσεως Κέντρου δεν έχει το δικαίωμα να προφασισθή άγνοιαν της πολιτικής στρατηγικής του κομμουνισμού εις την Ελλάδα, διότι της στρατηγικής αυτής υπήρξεν ο ίδιος θύμα […]. Εχει, άραγε, πειστικάς και καθησυχαστικάς διά την ασφάλειαν του τόπου απαντήσεις εις όλας αυτάς τας απορίας της κοινής γνώμης ο κ. Παπανδρέου, πλην της μεγαλαύχου βεβαιώσεως ότι η Ενωσις Κέντρου δεν δέχεται από κανένα συμβουλάς ούτε συστάσεις; Αλλ’ είναι, νομίζομεν, υποχρεωμένος να τας ακούση ο ηγέτης της Ενώσεως Κέντρου διότι η Ελλάς όλη είναι ανένδοτος τουλάχιστον εις εν σημείον: Θα περιφρουρήση αντί πάσης θυσίας την ησυχίαν και την ασφάλειάν της…».

ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ: Λίμα, 21.- Ο αρχηγός της στρατιωτικής χούντας στρατηγός Γκοντόνα, εδήλωσεν σήμερον ότι η νέα Κυβέρνησις δεν θα αναγνωρίση την Κούβαν, εφ’ όσον αύτη θα κυριαρχήται υπό κομμουνιστών, και ότι δεν αναμένει να παραταθή επί πολύ η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεθ’ ωρισμένων χωρών. Επίσης εδήλωσεν ότι ο πρώην πρόεδρος Πρέντο θα αφεθή ελεύθερος μετά δεκαήμερον και ότι θα παραταθή επί ένα μήνα η αναστολή του Συντάγματος. Ο εκπρόσωπος της χούντας κ. Λάζα εχαρακτήρισεν ως αδικαιολόγητον την έναντι αυτής στάσιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Χιλιάδες φοιτητών και εργατών επραγματοποίησαν διαδηλώσεις εναντίον της εφίππου αστυνομίας χθες την νύκτα ανά τας οδούς της Λίμα, διαμαρτυρόμενοι βιαίως εναντίον της χούντας. Ο όχλος, άνδρες και γυναίκες, περιήρχετο τας οδούς εκριζώνων δένδρα, θραύων υαλοπίνακας και πυρπολών αυτοκίνητα. Επρόκειτο περί της τρίτης κατά σειράν ημέρας κατά την οποίαν σημειούνται σοβαραί ταραχαί εις την πρωτεύουσαν του Περού. Τάγματα εφόδου διέλυον τα πλήθη με δακρυγόνους χειροβομβίδας, μετ’ ολίγα όμως λεπτά νέαι διαδηλώσεις συνεκροτούντο εις άλλα σημεία της πόλεως.

ΘΕΟΛ. ΒΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: «Αντιλεξικόν ή ονομαστικόν της νεοελληνικής γλώσσης». Κυκλοφορεί εις εβδομαδιαία τεύχη, προς Δρ. 5 το τεύχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή