Κωστής Γριβάκης, ζωγραφική που αιχμαλωτίζει το βλέμμα

Κωστής Γριβάκης, ζωγραφική που αιχμαλωτίζει το βλέμμα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χθες το βράδυ άνοιξε στο Ηράκλειο Κρήτης, στην αίθουσα τέχνης «Γιώργος Βασιλειάδης» (Μεραμβέλου 54), η έκθεση ζωγραφικής του Κωστή Γριβάκη, που με την πρώτη του ατομική έκθεση ξετυλίγει το δικό του σύμπαν, με τόλμη και συναισθηματικό βάρος.

Η ζωγραφική του κινείται στην περιφέρεια της παραστατικότητας και του ρεαλισμού με έντονα συμβολικά στοιχεία και με διάθεση να εστιάσει στο συναίσθημα και σε όσα κρύβει ή αποκαλύπτει το βλέμμα. Εχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο ζωντανή κρατιέται η πνευματική ζωή μακριά από την πρωτεύουσα, στη διάρκεια, κυρίως, του καλοκαιριού και πόσοι δημιουργοί παρουσιάζουν τη δουλειά τους αυτήν την περίοδο. Ο Κωστής Γριβάκης, άνθρωπος με πηγαία καλή διάθεση και με αγάπη στη γενέθλια γη του, είναι γέννημα θρέμμα Αρχανών, όπου ύστερα από μεγάλη περιπλάνηση στα καλλιτεχνικά κέντρα της Δύσης, επέστρεψε στην Κρήτη, στις Αρχάνες, τη γενέτειρά του για να εμπνευστεί εκεί και να προσφέρει. Γεννημένος το 1971, σπούδασε στη σχολή Βακαλό, πήγε στο Τούρκου της Φινλανδίας και μετά για δύο χρόνια στην Αγγλία, στο Hammer smith και West London College. Από το 2001, είναι και πάλι στην αγκαλιά της Κρήτης και είναι μέλος του συλλόγου φίλων τέχνης Αρχανών. Εχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, αλλά αυτή τώρα η έκθεση είναι το πρώτο του ατομικό άνοιγμα. Οπως λέει ο ίδιος «η έκθεση έχει θέμα το συναίσθημα σε ανθρώπους αλλά και σε ζώα. Τα πάντα είναι στα μάτια, η ηλικία, η έκφραση, η χαρά, ο αγώνας για επιτυχία, επιβίωση, συντροφικότητα.

Τα έργα μου ανήκουν στην κατηγορία της ελεύθερης ζωγραφικής όπου το χρώμα δεν ξεχωρίζει από το σχέδιο». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου.
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή