Αγόρασε κι εσύ ένα θεωρείο, μπορείς!

Αγόρασε κι εσύ ένα θεωρείο, μπορείς!

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν λατρεύετε τη μουσική, αν μπορείτε να πηγαινοέρχεστε στο Λονδίνο κάθε εβδομάδα και αν σας περισσεύουν 575.000 ευρώ (μισό εκατομμύριο στερλίνες), μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτης ενός θεωρείου πέντε θέσεων στο Ρόγιαλ Αλμπερτ Χολ, ένα από τα κτίρια συναυλιών στον κόσμο, το οποίο πήρε το όνομα του αγαπημένου συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας, του Αλβέρτου, που είχε πεθάνει πριν από μια δεκαετία. Το ιδιωτικό αυτό θεωρείο είναι το μοναδικό στην αίθουσα που διατηρεί την αρχική του διακόσμηση, με ξύλινη επένδυση και πάνελ με καθρέφτες, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά σπάνιο.

Το 1871, όταν εγκαινιάστηκε το κτίριο, ένας ιδιώτης μπορούσε να αγοράσει καθίσματα ή ένα θεωρείο – για την ακρίβεια, να τα νοικιάσει για 999 χρόνια. Μάλιστα, η Βικτώρια αγόρασε 20 από τα 1.300 προσφερόμενα καθίσματα στον Μεγάλο Εξώστη προς 100 λίρες έκαστο, συν το βασιλικό θεωρείο, τα οποία εξακολουθούν να ανήκουν στον βρετανικό θρόνο.

Σύμφωνα με την ελληνική φορολογική νομοθεσία, η κατοχή ενός θεωρείου δεν θεωρείται τεκμήριο υψηλού εισοδήματος, όμως για καλό και για κακό, ρωτήστε και τον λογιστή σας.
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή