Στην Ιμβρο σήμερα και αύριο οι επετειακές συναυλίες για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στην Ιμβρο σήμερα και αύριο οι επετειακές συναυλίες για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Παναγιά, το ιστορικό και γραφικό χωριό της Ιμβρου, μέρες μεσοκαλόκαιρου, μαζεύονται σήμερα και αύριο οι πολλοί Ελληνες που ζωντανεύουν το νησί κάθε καλοκαίρι, αλλά και επισκέπτες από την Πόλη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και άλλες πόλεις. Είναι ένα χαρούμενο προσκύνημα αυτό που συμβαίνει αυτό το διήμερο στην Ιμβρο, όπου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Παναγιάς δίνονται δύο συναυλίες, η πρώτη απόψε.

Αφορμή, η συμπλήρωση 50 χρόνων σεπτής Διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α΄, που είναι, ως γνωστόν, Ιμβριος την καταγωγή. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο κατάλληλος τόπος για να τιμηθεί η επέτειος και αυτήν την ιδέα οργάνωσε σε πράξη το Ελληνικό Ιδρυμα Ιστορικών Μελετών (με έδρα την Αθήνα), το οποίο εγγυάται την υψηλών προδιαγραφών ποιότητα των εκδηλώσεων.

Η γιορτή θέλει μουσική και οι συναυλίες θα έχουν ποιοτικό ήχο, αφού μαζί με το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα λάβουν μέρος και μέλη της Ορχήστρας «Εστουδιαντίνα», έτσι ώστε το σύνολο των μουσικών και χορωδών να φθάσει τους 35! Θα τους διευθύνει ο κ. Ανδρέας Κατσιγιάννης που έχει ετοιμάσει ένα θαυμάσιο πρόγραμμα με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια δημοφιλών συνθετών, όπως Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοΐζου, Απόστολου Καλδάρα, Σταύρου Ξαρχάκου, Χρήστου Νικολόπουλου κ.ά. Τη διεύθυνση της χορωδίας ανέλαβε η κ. Κερασία Σιάρα. Θα συμμετέχουν οι σολίστ Σταύρος Κουσκουρίδας, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Ζαφείρης Κουκουσέλης, Φίλιππος Ρέτσιος και Ανδρέας Κατσιγιάννης. Γλυκά είναι τα καλοκαιρινά βράδια την όμορφη Ιμβρο και απόψε και αύριο θα είναι και μελωδικά και γεμάτα συγκίνηση!
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή