Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LE ΡΟΙΝΤΛεπέν κατά Ελλάδος

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, δεν επέστρεψε από τις διακοπές της με νέες προτάσεις, παρά μόνο ένα ρεφρέν: «Σας τα είχαμε πει!» Πεπεισμένη ότι η οικονομική κρίση προσφέρει στο Μέτωπο λόγο ύπαρξης, η επικεφαλής του κόμματος επέλεξε τη μεγαλοστομία, κρίνοντας ότι η κρίση την «υποχρέωσε» να επιστρέψει εσπευσμένα από διακοπές, ώστε να δώσει «έκτακτη συνέντευξη Τύπου». Το πρωί της Πέμπτης, η μαυρισμένη από τον ήλιο και ντυμένη στα μαύρα Μαρίν Λεπέν άδραξε την ευκαιρία για να καταγγείλλει με πάθος την «ομοσπονδιοποίηση» της Ζώνης του Ευρώ, που σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να οδηγήσει σε «πόλεμο», ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Γαλλία «να γράψει επιταγή στην Ελλάδα».

LΑ SΤΑΜΡΑ

Επανάσταση

Οι άνθρωποι κάνουν θυσίες όταν αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο πρέπει να τις κάνουν. Υπάρχει ο κίνδυνος ως απάντηση, σε αυτά τα μέτρα, να εκδηλωθεί έντονη αντίδραση στην κατηγορία ανθρώπων που τα μέτρα πλήττουν. Απέναντι στην αβεβαιότητα, που από χρόνια κατατρέχει το μέλλον της Ιταλίας, απαντούσαμε επιρρίπτοντας την ευθύνη σε άλλους, στις προηγούμενες κυβερνήσεις, στην Κίνα, στην παγκοσμιοποίηση που ήρθε τόσο γρήγορα, στην παγκόσμια κρίση που όμως ξέσπασε αλλού και, τέλος, στις αγορές που δεν μας καταλαβαίνουν.

Αυτό που χρειαζόμαστε ωστόσο είναι μια φιλελεύθερη επανάσταση. Αυτοί που σήμερα κυβερνούν, την είχαν υποσχεθεί πριν απο 17 χρόνια, κατόπιν όμως έπραξαν ακριβώς το αντίθετο.

DΙΕ WΕLΤ

Φημολογίες

Ο Φρεντερίκ Ουντεά, επικεφαλής της Societe Generale δεν βρίσκει πια ένα λεπτό ησυχίας. Εδώ και μέρες η τράπεζά του βρίσκεται στη δίνη φημολογίας, καθώς στα dealing rooms ακούγεται διαρκώς η πληροφορία ότι οι απώλειες της Societe Generale στην Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες σε περίπτωση επέκτασης του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Ετσι θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν για παράδειγμα ομόλογα που λήγουν και μετά το 2020, εξέλιξη που θα επιβάρυνε περαιτέρω τις γαλλικές τράπεζες. Επιπλέον, ορατή είναι πλέον η απειλή μιας υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τους οίκους αξιολόγησης. Εδώ και μέρες ο Ουντεά διαψεύδει τη μία φήμη μετά την άλλη. Δίνει τη μία συνέντευξη μετά την άλλη. Ολα αυτά όμως ελάχιστα βοήθησαν.

DΕR SΡΙΕGΕL

Φυγή από την κρίση

Επί μήνες, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έδειχνε να μην έχει μεγάλες διαστάσεις, αλλά τις τελευταίες μέρες κατέλαβε τα χρηματιστήρια. Για τις χώρες του Νότου, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, ενόψει της προσπάθειας εξυγίανσης της οικονομίας τους. Στις χώρες του Νότου, οι μελλοντικές προοπτικές για τους νέους σβήνουν. Πολλοί τελειώνουν τους σπουδές τους και δεν βρίσκουν δουλειά, άλλοι που βρήκαν τη χάνουν. Η Γερμανία μοιάζει γι’ αυτούς ευνοϊκός προορισμός. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χρειάζονται κάθε χρόνο 200.000 μετανάστες για εργασία και η κυβέρνηση θέλει γι’ αυτές τις θέσεις αυτούς με τα περισσότερα προσόντα από τον Νότο της Ευρώπης. Στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, οι νέοι φτιάχνουν τις βαλίτσες τους, προσδοκώντας σε μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή