Το μοναχικό Σαββατοκύριακο του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου

Το μοναχικό Σαββατοκύριακο του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη μοναχικό Σαββατοκύριακο πέρασε μακριά από την Αθήνα και το Καστρί, στην ακτίνα πάντα της Αττικής, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, με τη συντροφιά της συζύγου του Αντας και της κόρης τους Μαργαρίτας που σπουδάζει βιολογία και θα ασχοληθεί με την έρευνα. Για τη θάλασσα και για να ασχοληθεί με το κολύμπι άφησε λίγες ώρες το οικογενειακό του καταφύγιο, όπου, όπως πρόσεξαν πολλοί, δεν δέχθηκε κανέναν από τους αυτοεπονομαζόμενους «κολλητούς» του υπουργούς και συμβούλους ο αθλητικός Γιώργος Παπανδρέου, που εντυπωσίασε με την αντοχή και το στυλ του στο κρόουλ.

Στην ακρογιαλιά οι συντροφιές τον αναγνώριζαν και τον χαιρετούσαν. Σε άλλο κλίμα οι ερωτήσεις τους, κι ο Γιώργος Παπανδρέου φιλικός και προσηνής στεκόταν και τους μίλαγε. Το ίδιο και το βράδυ όταν δείπνησε ήσυχα με την Αντα και τη Μαργαρίτα, χωρίς να επιδιώξει, αλλά ούτε και να αποφύγει, τον κόσμο που πλησίαζε στο γωνιακό τραπέζι τους με θέα στη θάλασσα. Επέτρεψε στον δημοσιογραφικό φακό της «Καθημερινής» να κρατήσει αυτό το ρομαντικό στιγμιότυπο – να το πούμε «η ανάπαυση του πολεμιστή», εφόσον έχει αυτή την εβδομάδα συνάντηση- κονταροχτύπημα με την τρόικα; Ή καλύτερα, την ανθρώπινη ανάγκη να μείνει με την οικογένειά του, για να σκεφθεί καλύτερα τα όσα έχει να αντιμετωπίσει, αρχής γενομένης από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, και τα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου. Εννοείται πως και η ομιλία θα γίνει και η συνέντευξη στον Τύπο θα δοθεί, γιατί όπως λένε οι έμπειροι δημοσιογράφοι που έχουν ζήσει τέτοιες «συνεντεύξεις-αντιπαραθέσεις» σε όμοια δύσκολους καιρούς, «καλύτερα είναι να ρωτούν οι δημοσιογράφοι και ν’ απαντά ο πρωθυπουργός, παρά να ρωτά ο πρωθυπουργός και ν’ απαντούν εκείνοι… στα κανάλια και στα blogs! Η δημοσιότητα και η απευθείας ζωντανή μετάδοση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές πλαίσιο όπου θα τεθούν κρίσιμα ερωτήματα».

Και αν ρωτάτε, εάν είχε στην εξοχική του παρένθεση (γιατί πήγε και σ’ ένα γάμο) το κανό, ναι, το είχε και μαζί και το ποδήλατο. Αλλά τα 7 μποφόρ δεν είναι απαγορευτικά μόνο για τα νέα μέτρα που, όπως θρυλείται, θα ζητηθούν αλλά και για ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο πρωθυπουργού που είναι οικογενειάρχης και φυσιολάτρης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή