49 χρόνια πρίν…25.VΙΙΙ.1962

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΟΚ: Χθες την πρωΐαν εις τας Βρυξέλλας, εν επισήμω τελετή, αντηλλάγησαν μεταξύ του Ελληνος πρευσβευτού κ. Κ. Τρανού και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητος κ. Α. Βεντουρίνι τα κυρωτικά έγγραφα της Συνδέσεως της Ελλάδος μετά της Κοινότητος των Εξ. Ούτως ετερματίσθη η διαδικασία η οποία ήρχισε τον Μάρτιον του 1959 και κατέληξεν εις την Συμφωνίαν των Αθηνών της 9ης Ιουλίου 1961 κυρωθείσαν οριστικώς χθες. Ως προβλέπεται υπό της εν λόγω Συμφωνίας, η εφαρμογή της Συνδέσεως αρχίζει το μεσονύκτιον της 31ης Οκτωβρίου 1962 με αμοιβαίαν μείωσιν των εκατέρωθεν δασμών, η οποία θα φθάση μέχρι του πλήρους δασμολογικού αφοπλισμού εντός 22 ετών κατ’ ανώτατον όριον. Επί τη οριστική επικυρώσει της Συμφωνίας Συνδέσεως ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής (φωτογραφία) απηύθυνε μήνυμα προς τον ελληνικόν λαόν. Επίσης, η Γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΟΚ εξέδωσεν ανακοίνωσιν εξαίρουσαν την σημασίαν της Συνδέσεως.

ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ: Ουασιγκτών, 24.- Ο επί του Τύπου γραμματεύς του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, κ. Ρη, εδήλωσεν ότι δεν έχει πληροφορίας διά να επιβεβαιώση τας φήμας ότι κατασκευάζονται βάσεις εκτοξεύσεως πυραύλων εις την Κούβαν. Επίσης ότι δεν έχει αποδείξεις ότι Ρώσοι στρατιώται απεβιβάσθησαν εις την Κούβαν.

ΚΚΕ: Ο παράνομος ραδιοσταθμός του [εκτός νόμου] ΚΚΕ «Η φωνή της αλήθειας» εις χθεσινόν σχόλιόν του επί των τελευταίων απεργιακών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων ζητεί έντασιν του αγώνος των εργαζομένων κατά των οικονομικών μέτρων της Κυβερνήσεως και την οργάνωσιν μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς και την σύστασιν ενιαίου μετώπου των εργαζομένων. Το σχόλιον διαπιστώνει επίσης την αδυναμίαν των κομμουνιστών να αναλάβουν υπό τον έλεγχόν των τας εργατικάς και υπαλληλικάς συνδικαλιστικάς οργανώσεις και επιτίθενται κατά της σημερινής διοικήσεως της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή