«Στον Κάμπο… μια φορά κι έναν καιρό» έκθεση της Ιριδας Ξυλά Ξαναλάτου στις Σπέτσες

«Στον Κάμπο… μια φορά κι έναν καιρό» έκθεση της Ιριδας Ξυλά Ξαναλάτου στις Σπέτσες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί τα παραμύθια συνεχίζονται στον χώρο της τέχνης… Πολύχρωμες πεταλούδες και ειρηνικά περιστέρια φέρνουν, αυτή τη φορά στις Σπέτσες, στις αίθουσες του Grand Hotel Ποσειδώνιο, το μήνυμα Τέχνης ότι: η ομορφιά και η γαλήνη της φύσης μάς περιμένουν «Στον Κάμπο… μια φορά κι έναν καιρό». Είναι ο τίτλος της έκθεσης που πρωτόδειξε στην γκαλερί «Αργώ» στην Αθήνα, η εκλεκτή ζωγράφος και χαράκτρια Ιρις Ξυλά Ξαναλάτου τον περασμένο Μάη. Αυτό το Σάββατο, στις 3/9, η ατομική της έκθεση κάνει θαλασσινό ταξίδι, αγκυροβολεί στην Ντάπια Σπετσών. «Αισθητική ευφορία και λεπτή ισορροπία» είναι τα χαρακτηριστικά της τέχνης της, όπως τονίζουν οι τεχνοκριτικοί, «τα έργα της εκπέμπουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σε ένα πνεύμα αφαιρετικό». Στο ευγενικό ιδιόχειρο σημείωμα μας γράφει η Ιρις: «Η δουλειά μου αυτή είναι εμπνευσμένη από μία μικρή και άνυδρη περιοχή στην άκρη της Ανω Σύρου, που λέγεται Κάμπος. Ενας μικρός παράδεισος από αυτούς που, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα στην πατρίδα μας».

Σε αναζήτηση της εσωτερικής γαλήνης που δίνει, μέσω της ζωγραφικής της, η Ιρις Ξυλά Ξαναλάτου, ο πλους προς Σπέτσες, με τα εγκαίνια ώρα οκτώ το βράδυ του Σαββάτου. Διάρκεια ώς τις 15 Σεπτεμβρίου.
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή