49 χρόνια πρίν…7.ΙΧ.1962

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ: Βόννη, 6.- Ο Γάλλος πρόεδρος, στρατηγός Ντε Γκωλλ και ο καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας κ. Αντενάουερ, συνέχισαν τας συνομιλίας των, κατά την διάρκειαν του διά του Ρήνου σημερινού των πλου επί του σκάφους «Ντώϋτσλαντ» από Κολωνίας εις Ντύσσελντορφ και Ντούϊσμπουργκ επί των προβλημάτων του Βερολίνου, της αμύνης της Δύσεως, της εισόδου της Αγγλίας εις την Κοινήν Αγοράν και της πολιτικής ενώσεως της Ευρώπης. […] Εν τω μεταξύ, εις Αγγλίαν οι επίσημοι κύκλοι παρακολουθούν μετά μεγάλης προσοχής την εξέλιξιν των γαλλογερμανικών σχέσεων και δεν αποκρύπτουν τους φόβους των και τας ανησυχίας των διά τας πιθανάς επιπτώσεις, που θα είχε διά την Ευρώπην και γενικώτερον διά την Δύσιν η δημιουργία άξονος Παρισίων – Βόννης.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΚΑΡΑΓΙΑΝ: Η χθεσινή δευτέρα συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, υπό την διεύθυνσιν του φον Κάραγιαν, [εις το Ηρώδειον] εσημείωσε, ως και η προχθεσινή πρώτη, θριαμβευτικήν επιτυχίαν. Την παρηκολούθησαν 4.580 ακροαταί, οι οποίοι προέβησαν εις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις, χειροκροτήσαντες επί πολλήν ώραν τον διάσημον αρχιμουσικόν και τους συνεργάτας του μουσικούς.[…].

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΦΟΥΛΜΠΡΑΪΤ: Οι ενδιαφερόμενοι να τύχουν υποτροφίας διά σπουδάς εις Ηνωμένας Πολιτείας κατά το προσεχές έτος, εις το πλαίσιον του προγράμματος Φούλμπραϊτ, δέον όπως παρουσιασθούν προ της 10ης τρέχοντος προς τον σκοπόν όπως υποστούν εξετάσεις εις την αγγλικήν, εάν δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού βεβαιούντος ότι είναι γνώσται της αγγλικής γλώσσης.[…].

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Με την θαλαμηγόν του κ. Γουλανδρή ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής εξέδραμε σήμερον από τα Καμένα Βούρλα εις Σκίαθον και Σκόπελον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή