Φουλ του άσου με πεντάρια… Ποιος ανακάτεψε την τράπουλα;

Φουλ του άσου με πεντάρια… Ποιος ανακάτεψε την τράπουλα;

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακάτεψαν καλά την τράπουλα, άλλος έκοψε, άλλος μοίρασε, πολλοί τράβηξαν χαρτί και κάηκαν, άλλοι έκαναν καρέ, και ο Αδωνις Γεωργιάδης φλος – το ανώτερο χαρτί έστω ως υφυπουργός Ανάπτυξης!

Στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης έφεραν τον άσο απέξω -τον κ. Λουκά Παπαδήμο νέο πρωθυπουργό- έστρωσαν πράσινη τσόχα στο Μαξίμου, μοίρασαν αντί για μάρκες υπουργεία και υφυπουργεία και όταν συμπληρώθηκε ο αριθμός -έβαλαν και τα πεντάρια- βρέθηκε η τράπουλα να ‘χει 47 χαρτιά, με άλλους τρεις άσους – τους δύο αντιπροέδρους Α΄ και Β΄ Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο και τον παρά λίγο αντιπρόεδρο Γ΄, τον Σταύρο Δήμα που προτίμησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Εχουμε τέσσερις ρηγάδες -Δημήτρης Ρέππας, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.λπ., Κώστας Σκανδαλίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αμετακίνητος στο Δικαιοσύνης και Χρήστος Παπουτσής στο Προστασίας του Πολίτη, τέσσερις ντάμες – Αννα Διαμαντοπούλου στο οχυρό της Παιδείας, με υφυπουργό την Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φώφη Γεννηματά αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών. Οσο για βαλέδες! Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Ανάπτυξης, Ανδρέας Λοβέρδος στο Υγείας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ιωάννης Ραγκούσης, αναπληρωτής υπουργός στο Εθνικής Αμύνης με υπουργό τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, πρώτο μπαλαντέρ της Ν.Δ.

Το Δέκα το Καλό είναι το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που κράτησε τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο, τον υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη και προστέθηκε ο Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος, πρώην βουλευτής Κεφαλληνίας, επιχειρηματίας. Εδώ έχουμε δήλωση του κ. Γερουλάνου: «Δύο Κεφαλονίτες, γράψτε τρεις τρελοί!». Είναι το μόνο υπουργείο που έχει παρόν και μέλλον, μπορεί να φέρει κόσμο και χρήματα, ας το δοξάσουμε! Τον οικονομολόγο καθηγητή κ. Αναστάσιο Γιαννίτση τον σεβόμαστε αλλά του πάει ο ρόλος του μπαλαντέρ στο υπουργείο Εσωτερικών.

Για τα υπόλοιπα χαρτιά, όλα έχουν τη δυναμική τους, αρκεί να συνδυασθούν καλά και δημιουργικά. Ξεχώρισε ο κ. Μαυρουδής-Μάκης Βορίδης που ανέλαβε υπουργός στο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και καταχαρούμενος έφερε τη γυναίκα του και το παιδάκι του μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο να δουν, να θυμούνται τότε που ο μπαμπάς ορκίσθηκε «να υπηρετεί το Σύνταγμα και τους νόμους».

Αρκετά όμως με την… πόκα και τα 47 της χαρτιά. Ας εστιάσουμε την προσοχή μας στον άσο που επέστρεψε στα εδάφη του. Ελληνας, γεννημένος στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Δεσφίνα Φωκίδας – εκεί μάθαμε ότι σημαιοστόλισαν! Απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών και ΜΙΤ, καθηγητής στο Columbia Νέας Υόρκης. Αρκεί να κρατάει τα χαρτιά του κλειστά και να περιμένει το καλό χαρτί για να πει «ρέστα».

Μα γιατί τέτοια εμμονή με τα παιχνίδια της τράπουλας! θα ρωτήσετε. Αρκετά πια με τις πασιέντσες. Καιρός είναι να δούμε και κανένα «φλος ρουαγιάλ» και να πάρουμε, όχι μόνο την 6η δόση, αλλά και οφειλόμενες μάρκες από την Αγκελα, που «χτυπά» από τη θέση του δανειστή, για να αφήσει ταπί την Ελλάδα, χώρα του πολιτισμού, του μύθου, του λαού που υπομένει, υπομένει αλλά μπορεί να αναποδογυρίσει και το τραπέζι! Αυτά, ένα κυριακάτικο ρεπορτάζ από τις εντυπώσεις για τα πρόσωπα και τα «ποτ» της νέας κυβέρνησης. Σε καλό να μας βγει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή