Γεύσεις που άλλαξαν τον ρουν επίσημων επισκέψεων αρχηγών κρατών –«Συνταγές… με ιστορία» από την κ. Μαρίκα Μητσοτάκη!

Γεύσεις που άλλαξαν τον ρουν επίσημων επισκέψεων αρχηγών κρατών –«Συνταγές… με ιστορία» από την κ. Μαρίκα Μητσοτάκη!

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το βιβλίο -βάζει η στήλη και στοίχημα!- θα είναι το best seller στην πλημμύρα των εκδόσεων που κυκλοφορούν στις γιορτές!

Και το υποστηρίζουμε μετά βεβαιότητος γιατί έχουμε δοκιμάσει, φάει και ξαναφάει τα θεσπέσια ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο που φτιάχνει η ίδια η κ. Μαρίκα με τα χεράκια της, πρώτα για τον Κώστα, τον σύζυγό της, και πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Μητσοτάκη και μετά για την οικογένειά της, παιδιά, εγγόνια, ων ουκ έστι αριθμός!

Αλλά αυτά ειδικά τα ντολμαδάκια που μοσχοβολούν (τόσο ζωντανά και λαχταριστά είναι!) στο εξώφυλλο του βιβλίου, τα μαγειρεύει η κ. Μαρίκα και για ειδικές περιστάσεις γιατί έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικά για τη σύσφιγξη σχέσεων από διπλωματικές διαβουλεύσεις και συζητήσεις συνόδων Κορυφής! Οταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ο πρόεδρος George Bush πατέρας με την πρώτη κ. Barbara Bush με το Air Force One, προεδρικό αεροπλάνο, την μόνη πρόσκληση που δέχθηκαν, εκτός των επίσημων επαφών, ήταν για την Κρήτη, για τα Χανιά, το σπίτι των Μητσοτάκη στις Μαδάρες. Και ο λόγος; «Ελάτε να φάμε μαζί! Η Μαρίκα θα σας κάνει ντολμαδάκια!». Είχα ακολουθήσει την εκεί ανεπίσημη επίσκεψη, γεύτηκα μαζί με άλλους δημοσιογράφους τα περίφημα ντολμαδάκια κι όλοι συμφωνήσαμε ότι… αυτά γράφουν ιστορία! Οπως είναι και ο ταιριαστός τίτλος! Εννοείται πως στους γάμους της οικογένειας έχουμε γευθεί και το φανταστικό γαμοπίλαφο με τη στάκα, το βούτυρο της Κρήτης, αλλά και άλλα παραδοσιακά…

Η παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής της κ. Μαρίκας Μητσοτάκη θα γίνει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, ώρα 19.00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς – Sik Room, Καστοριάς 34-36 Βοτανικός. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. Μίμης Ανδρουλάκης, Μαρία Καραβία, Ηλίας Μαμαλάκης και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Καλή ανάγνωση και καλή όρεξη!ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή