49 χρόνια πρίν…24.ΙΙ.1963

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

CHECKPOINT CHARLIE: Βερολίνον, 23.- Εκπρόσωπος του Αμερικανικού Στρατού ανεκοίνωσεν ότι σήμερον την πρωΐαν εκρατήθησαν επί 45 λεπτά εις το επί της Φρηντριχστράσσε αμερικανικόν στρατιωτικόν φυλάκιον ελέγχου Τσάρλι, τέσσαρα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα τα οποία εν συνεχεία επέστρεψαν εις τον ρωσικόν τομέα. Ο εκπρόσωπος διηυκρίνισεν ότι η κράτησις εγένετο κατόπιν παρακλήσεως των βρετανικών αρχών, αι οποίαι από συμφώνου με τας ρωσικάς απεφάσισαν όπως οι Ρώσοι στρατιωτικοί, οι επιθυμούντες να επισκεφθούν το ρωσικόν μνημείον των πεσόντων, που ευρίσκεται εις τον βρετανικόν τομέα, επ’ ευκαιρία της «Ημέρας του Ερυθρού Στρατού» χρησιμοποιούν την οδόν, την διερχομένην διά της γεφύρας του Σάντκρουγκ, η οποία είναι η συντομωτέρα. […] Εν τω μεταξύ, άλλα οκτώ ρωσικά οχήματα εισήλθον εις το Βερολίνον διά του βρετανικού τομέως, προκειμένου οι επιβαίνοντες αυτών να παραστούν εις τελετήν εις το ρωσικόν μνημείον των πεσόντων.

«ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ;»: [Από την στήλην «Σημειώσεις ενός Αθηναίου».] Κάθε φοράν που βλέπω την ρυπαρίαν και οσφραίνομαι την δυσωδίαν των λειψάνων του Ιλισσού σκέπτομαι πόσον αβέλτηροι είμεθα ακόμη και εις τα πλέον εύκολα πράγματα που είναι απαραίτητα να γίνωνται. Ενας υπαίθριος οχετός διαρρέει τας Αθήνας από των προπόδων της Ακροπόλεως μέχρι του Φαλήρου και ούτε σκέψις γίνεται να καλυφθή εις ένα λογικώς εγγύς μέλλον. Δεν είναι δε ο Ιλισσός Ρήνος ή Μοζέλλας, διά τους οποίους εχρειάσθη να συστηθούν κατ’ αυτάς δύο διεθνείς πολυμελείς επιτροπαί από αντιπροσώπους των ενδιαφερομένων χωρών. […] Ο Ιλισσός είναι ένα ρυάκι, εις το οποίον ο Σωκράτης έπλενε τα πόδια του και το οποίον οι απόγονοί του κατήντησαν οχετόν, χωρίς τουλάχιστον την φροντίδα να τον καλύψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή