«Πρώτη» με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – H «Εύθυμη Χήρα» του Φραντς Λέχαρ γοήτευσε ως παράσταση, η Εθνική Λυρική Σκηνή κέρδισε το χειροκρότημα

«Πρώτη» με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – H «Εύθυμη Χήρα» του Φραντς Λέχαρ γοήτευσε ως παράσταση, η Εθνική Λυρική Σκηνή κέρδισε το χειροκρότημα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H βροχή, οι διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ νωρίτερα, του ΠΑΜΕ αργότερα, δεν πτόησαν τους φίλους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τους καλεσμένους στην πρεμιέρα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2012, που ήρθαν να υποδεχθούν την επιστροφή της κοσμαγάπητης βιεννέζικης οπερέτας του Φραντς Λέχαρ στο θέατρο «Ολύμπια» και πάλι, μετά από 12 χρόνια: Το κλειστό από συγκεντρώσεις κέντρο της Αθήνας άνοιξε εγκαίρως ώστε να μπορέσουν να δώσουν την παράσταση και τον καλύτερό τους εαυτό, οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές της «Εύθυμης Χήρας» και να σταθεί, και πάλιν, στο ύψος της αποστολής της η ΕΛΣ!

Τα σκηνικά και τα κουστούμια της Εύας Νάθενα έφεραν χρώμα -κόκκινα στην πρώτη πράξη, χρυσά στη δεύτερη και μαύρα στην τρίτη- μετέφεραν το κοινό στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν το Παρίσι γλεντούσε, έχοντας μπροστά του πολέμους, μάχες, κραχ και ανοικοδομήσεις. O σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε έμφαση -στην πρώτη του αυτή συνεργασία με την ΕΛΣ- στο ανέβασμα μιας παράστασης ποιοτικής, ανάλαφρης, με το γέλιο και τη συγκίνηση να εναλλάσσονται, καθώς οι παρεξηγήσεις του λιμπρέτου λύνονταν και ο έρωτας θριάμβευε τελικά.

Οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, από τα παριζιάνικα καμπαρέ με τον προβολέα στο «Μαξίμ» και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη έδωσαν ατμόσφαιρα και λάμψη που «φτέρωσαν» την παράσταση. H μουσική του Φραντς Λέχαρ από την ορχήστρα της ΕΛΣ, με τον Νίκλας Βιλέν να διευθύνει παραμένει μεγάλο «ατού», αλλά το θερμό χειροκρότημα του κοινού το κέρδισαν, επάξια, με φωνή και ερμηνεία, η υψίφωνος Μαρία Μητσοπούλου -«Εύθυμη Χήρα» και ο τενόρος Ζάχος Τερζάκης -Ντανίλο που χόρεψαν κιόλας και ενθουσίασαν το ακροατήριο. Χειροκροτήθηκαν πολύ η λαμπερή Κάτια Πάσχου και ο Αντώνης Κορωναίος, καθώς και οι Χάρης Ανδριανός και Ακης Λαλούσης με γνήσια κωμική φλέβα. H χορωδία της ΕΛΣ, όπως πάντα άψογη, οι χορεύτριες και οι χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ στη χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού άναψαν πυροτέχνημα χαράς πάνω στη σκηνή!

Αποτέλεσμα: η «Εύθυμη Χήρα», με τους ηθοποιούς που εναλλάσσονται στις παραστάσεις ώς τις 4 Απριλίου – ήρθε για να μείνει, για να γοητεύσει, να δώσει ποιοτικό «ξέφωτο» μουσικής και ερμηνείας στο αθηναϊκό κοινό. H αυλαία στα προβλήματα δεν πέφτει. Ενα «διάλειμμα» το δικαιούται το κοινό της ΕΛΣ, και του το έδωσε: χειροκρότημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή