Ο αθηναϊκός θρίαμβος της Μάρθας Αργκεριχ

Ο αθηναϊκός θρίαμβος της Μάρθας Αργκεριχ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις φορές στη σκηνή, μία τεράστια ανθοδέσμη και ένα ανκόρ, προχθές το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την κορυφαία πιανίστρια Μάρθα Αργκεριχ, που έκλεισε ένα κύκλο τριών συναυλιών με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο. Ηταν απόλαυση να βλέπει κανείς κατάμεστη την Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» από εκατοντάδες φιλόμουσους Αθηναίους στις συναυλίες που έδωσε η μεγάλη πιανίστρια με «τους φίλους της», άξιους μουσικούς που επιλέγει η ίδια για τις εμφανίσεις της.

Ηταν συγκινητικό να ακούει κανείς και τον Ελληνα πιανίστα Αλέξανδρο Καπέλη, έναν πλήρως συγκροτημένο μουσικό με δύναμη και ευαισθησία, αλλά και ήθος όπως υποδηλώνει όχι μόνο ο ήχος που παράγει αλλά και η στάση του σώματος. Προχθές το βράδυ, στάθηκε επαξίως δίπλα στη μεγάλη Μάρθα Αργκεριχ ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για τέσσερα πληκτροφόρα και ορχήστρα εγχόρδων του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, μαζί με τον Αλεξάντερ Μαγκιλέφσκι και τη Λίλυ Μάισκι. Και η Καμεράτα, στα καλύτερά της, με μαέστρο τον υπέροχο και συναισθηματικό Grard Korsten, που φαινόταν να το χαίρεται όπως και το κοινό. Ηταν ένα συγκινητικό κλείσιμο ενός αθηναϊκού κύκλου, που έδειξε ότι υπάρχει μεγάλο κοινό για ποιοτικές συναυλίες. Οταν το Μέγαρο Μουσικής γεμίζει με τέτοιους καλλιτέχνες, είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο.

Η Αργκεριχ, που γνωρίζει τη χώρα μας, σίγουρα θα έφυγε με την ανάμνηση ενός πολύ ζεστού κοινού, που θέλησε να της δείξει την απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη προς το πρόσωπό της και την τέχνη της. Ηταν άλλη μία σημαντική σελίδα στην ιστορία της Μεγάρου Μουσικής και της ίδιας της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή