Μουσικές απολαύσεις σε πλακιώτικο κήπο

Μουσικές απολαύσεις σε πλακιώτικο κήπο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας, στην αυλή του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα πραγματοποιείται αυτή την εποχή το διεθνές φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου». Δίπλα από το Λουτρό των Αέρηδων σε μια ευθεία από την ιστορική ταβέρνα «Πλάτανος». Η βραδιά σας εκεί θα είναι κάτι σαν απόδραση και συγχρόνως ένα ταξίδι στα παλιά. Γι’ αυτό προγραμματίστε το από τώρα. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

Μετά μια μικρή διακοπή (οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα) θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το συγκρότημα Gadjo Dilo (26/6) που ζωντανεύει τη manouche gypsy swing μουσική παράδοση μέσα από εκτελέσεις κομματιών του γνωστού κιθαρίστα Django Reinhardt. Τσιγγάνικη βραδιά…

Επόμενη άφιξη η Ισπανίδα May Fernandez από την Ανδαλουσία, εκεί που η μοναδική μίξη της αραβικής, ανδαλουσιανής, σεφαραδίτικης και τσιγγάνικης κουλτούρας γέννησε το φλαμένκο (28/6). Μαζί της θα συμπράξει η ελληνοϊσπανική ομάδα Ronda al Alba, που θα χορέψει!

Ακριβώς την επόμενη μέρα (29/6), το σχήμα Anton Pann από τη Ρουμανία. Ο Constantin Raileanu στα κρουστά και τη φωνή, ο Alina Horez στο βιολί, ο Alexandru Stoica στο λαούτο και ο Andrei Zamfir στον μπαγλαμά, με αφετηρία την παραδοσιακή ρουμανική μουσική, στην οποία αντανακλώνται έντονα επιρροές από τη βυζαντινή και την οθωμανική περίοδο, μας ξεναγούν σε μουσικές διαδρομές που φτάνουν πίσω στους αιώνες και μας θυμίζουν την κοινή μουσική γλώσσα που μιλούν όλοι οι βαλκανικοί λαοί.

Στην προτελευταία συναυλία, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ακολουθεί μια δυνατή σύμπραξη μουσικών από το Βέλγιο, την Κροατία και την Ελλάδα.

Ο καταξιωμένος διεθνώς Βέλγος τρομπετίστας Jeroen Berwaerts, οι χάλκινοι πνευστοί από την Κροατία Ivan Bosnjak και Zeljko Kertez, καθώς και το σύνολο χάλκινων πνευστών Hellenic Brass ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα brass αφιέρωμα στον διάσημο συνθέτη Giovanni Gabrieli.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή