«Με τη βοήθεια του Θεού» ορκίζεται σήμερα Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό, από χθες, τον κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο της Ν.Δ.

«Με τη βοήθεια του Θεού» ορκίζεται σήμερα Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό, από χθες, τον κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο της Ν.Δ.

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τι θα του δώσει το μακρύ ταξίδι ώς την πρωθυπουργία θα το σταθμίσει στην πορεία ο νέος Πρωθυπουργός κ. Αντώνης K. Σαμαράς που, χθες, ορκίσθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο στην τελετή της ορκωμοσίας.

Εμοιαζε εμφανώς συγκινημένος όταν, με το δεξί χέρι στο Ευαγγέλιο, ορκίσθηκε «να τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα» και όταν δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και του Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος είχε συγχαρεί μέσα στον ίδιο χρόνο τον κ. Λουκά Παπαδήμο και τον υπηρεσιακό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, πρωθυπουργούς στη διάρκεια της κρίσεως!

Πρόεδρος και νέος πρωθυπουργός ξαναβρήκαν το χαμόγελό τους, φεύγοντας μαζί από την τελετή που δεν κράτησε ούτε ένα τέταρτο, καλά καλά! O δίσκος με τα αναψυκτικά είχε μόνο άδεια ποτήρια, απόδειξη πως η δίψα δεν είναι μόνο για την εξουσία! Τον κ. Αντώνη Σαμαρά συνόδευαν ο βουλευτής Επικρατείας κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο κ. Κώστας Μπούρας (που χαμογελούσαν τα μουστάκια του) και θα είναι μαζί του στο γειτονικό Μαξίμου Μέγαρον. Λέτε να επιστρέψει στα κοντινά παραδοσιακά γραφεία της Ρηγίλλης, τώρα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας στο κόμμα της Ν.Δ. τα γούρικα, όπως αποδείχθηκαν, γραφεία της Συγγρού;

Σύντομη, αλλά βαρυσήμαντη η τελετή ορκωμοσίας, στη διάρκεια της οποίας χρειάσθηκε περί τα δέκα λεπτά να περιμένουν όρθιοι, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς, με τα κεριά αναμμένα και το λιβάνι να καίει, ώσπου να έλθει ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας και να αρχίσουν, 16.46 ώρα, οι ψαλμωδίες και οι… ριπές από τα «κλικ» των φωτογραφικών μηχανών, ο ωραιότερος θόρυβος για έναν πολιτικό που φθάνει στον στόχο του. Ως και ο πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας -που και αυτός κουράστηκε πολύ στη διάρκεια του «Μαραθωνίου της κρίσεως»- πήρε μια φωτογραφία!

Οποία σύμπτωσις! Ολοι, εκτός από τον κ. Μιχελάκη, που έμεινε πιστός στη γαλάζια γραβάτα του, φορούσαν σκούρες μπλε, αναλογιζόμενοι τι πέρασαν και τι μέλλει να συμβεί σε μια κυβέρνηση που ένας είναι ο νικητής, αλλά δυο λαλούν και ο τρίτος χορεύει! Αυτό θα πρέπει να εννοούσε ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας όταν, χθες, ώρα 16.00, δέχθηκε τον κ. Αντώνη Σαμαρά και του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ευχόμενος «καλή επιτυχία στην καινούργια κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα προβλήματα». «Με τη βοήθεια του Θεού, κύριε Πρόεδρε», συμπλήρωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Και στη, μετά την ορκωμοσία, δήλωσή του πάλι τη βοήθεια του Θεού επικαλέσθηκε ο κ. Αντώνης Σαμαράς. «Με τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας μια ώρα νωρίτερα από την κρίση.» Σκληρή δουλειά θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση, είπε, «για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον λαό μας». Εχει και την ευχή της μητέρας του, της αείμνηστης Λένας K. Σαμαρά, μεγάλου στελέχους του Οδηγισμού, το γένος Ζάννα, εγγονής της Πηνελόπης Δέλτα. Με τη Γεωργία, το γένος Κρητικού, ο Αντώνης K. Σαμαράς, έτσι υπέγραψε στο βιβλίο πρωτοκόλλου, έχει δύο παιδιά, τη Λένα, 21 ετών και τον Κώστα 14 ετών. «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου…».
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή