49 χρόνια πρίν…21.VΙ.1963

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ: Ο νέος πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πιπινέλης, εις χθεσινοβραδυνήν συνομιλίαν του μετά των πολιτικών συντακτών των εφημερίδων ανήγγειλε τα πρώτα μέτρα της Κυβερνήσεώς του προς άμβλυνσιν της πολιτικής οξύτητος και αντιμετώπισιν των επειγόντων προβλημάτων. Καθώρισεν εν γενικαίς γραμμαίς τας κατευθυντηρίους γραμμάς επί των οποίων πρόκειται να κινηθή η νέα Κυβέρνησις. Ο κ. Πιπινέλης, απαντών εις την ανακοίνωσιν της Ενώσεως Κέντρου διά της οποίας δηλούται ότι η νέα Κυβέρνησις θα καταψηφισθή, είπε τα εξής: «Μετά λύπης μου έλαβον γνώσιν της ανακοινώσεως του αρχηγού της Ενώσεως Κέντρου [Γεωργίου Παπανδρέου], διά της οποίας πριν ή καν η νέα Κυβέρνησις καταστήση γνωστάς τας προθέσεις της και τα μέτρα, τα οποία έλαβε και πρόκειται να λάβη, επιδιώκεται να αμφισβητηθή ο αφατρίαστος χαρακτήρ της και διατυπούνται ανοίκειοι προσωπικαί κρίσεις καθ’ ωρισμένων εκ των μελών της. Δεν πρόκειται να παρασυρθώ εις οιανδήποτε τοιαύτης φύσεως αντιδικίαν, διότι εν πλήρει συναισθήσει του προς την Χώραν καθήκοντός μου, έχω τάξει ως πρωταρχικόν μέλημα της Κυβερνήσεώς μου την δημιουργίαν πνεύματος νηφαλιότητος και αμοιβαίας κατανοήσεως. Η ψυχραίμως κρίνουσα κοινή γνώμη θα εκτιμήση εκ των έργων την Κυβέρνησίν μου κατά τρόπον διάφορον εκείνου, τον οποίον υπαγορεύουν παροδικαί, ως ελπίζω, παραφοραί».

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ: Μόσχα, 20.- Σήμερον, δεκάτην ημέραν του πολέμου του ιρακινού στρατού εναντίον των Κούρδων, η Ρωσία προειδοποίησεν την Κυβέρνησιν της Βαγδάτης ότι αν συνεχίση την επίθεσίν της θα διακοπή η παροχή ρωσικής βοηθείας. Ταυτοχρόνως η Τουρκία απέστειλεν σημαντικάς στρατιωτικάς ενισχύσεις εις τα σύνορά της προς το Ιράκ και έκλεισεν αυτά ουσιαστικώς, αποκλείσασα κάθε ελπίδα διαφυγής εις τους υποχωρούντας επαναστάτας. Τα εκ Καΐρου τηλεγραφήματα ομιλούν περί επιθέσεως των Κούρδων κατά των εγκαταστάσεων πετρελαίου του Κιρκούκ, ενώ τα εκ Βηρυτού ομιλούν περί κυβερνητικής κρίσεως εις την Βαγδάτην.

ΑΝDRΕ VESALE [Andreas Vesalius]: Εις την Ζάκυνθον συνεκροτήθη οργανωτική επιτροπή υπό την επίτιμον προεδρίαν του μητροπολίτου Αλεξίου προς εορτασμόν, κατά το προσεχές έτος, της 400ετηρίδος από του θανάτου του μεγάλου Βέλγου ανατόμου Αντρέ Βεζάλ, ο οποίος απέθανεν εις Ζάκυνθον.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: Εδόθη χθες εις το θέατρον «Παρκ» η ανεπίσημος «πρώτη» του έργου «Μαγική Πόλις» των Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Σκιές και είδωλα». Υπό του κ. Γ.[ιώργου] Θέμελη. [Αναφέρεται στην ποίηση του Γιώργου Ξ. Στογιαννίδη.]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή