Γραμματα Αναγνωστων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Κύριε διευθυντά

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στις φυλακές όπου υποτίθεται ότι οι διευθυντές τους είναι οι εκπρόσωποι των εισαγγελέων, δεν μπορεί να γίνει πιστευτό ότι διευθυντής επαρχιακής φυλακής αρνήθηκε να αποφυλακίσει κατηγορούμενο, ο οποίος είχε ήδη πληρώσει το σύνολο της μετατραπείσας ποινής στην οποία είχε καταδικασθεί, με την απίθανη αιτιολογία (προς τη σύζυγό του): «Δεν με νοιάζει ότι έχεις πληρώσει το σύνολο της ποινής του άντρα σου (περί τις 30.000 ευρώ), εγώ βλέπω ότι το έγγραφο της Εισαγγελίας που διατάσσει την αποφυλάκισή του έχει γράψει το επίθετό του με ένα «σ», αντί με δύο». Στις αγωνιώδεις κραυγές της γυναίκας ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ενημερώσει την Εισαγγελία, της είπε το εξής αμίμητο: «Αν δεν προλάβουν να μου στείλουν το έγγραφο διορθωμένο μέχρι τις 2, δεν πρόκειται να αποφυλακισθεί ο άντρας σου σήμερα. Κι αύριο μέρα είναι!!!». Τι κι αν η σχετική νομοθεσία λέει ότι φυλακίσεις και αποφυλακίσεις γίνονται μέχρι τη δύση του ηλίου; Αυτός είχε την καταπληκτική δικαιολογία: «Σιγά μην κάτσω να δουλέψω μετά τις 2 χωρίς να μου έχουν καταβάλει τις υπερωρίες μου, εξ άλλου μια χαρά περνάει ο δικός σου». Οφείλω να συγχαρώ τη συνεργάτιδά του γραφείου μου που είχε τα «κότσια» να νουθετήσει στη σωφροσύνη τον διευθυντή του σωφρονιστηρίου. Για τον νέο υπ. Δικαιοσύνης, με τη γνωστή ευαισθησία που τον διακρίνει στα θέματα λειτουργίας των φυλακών, το παρόν γράμμα ίσως να αποτελεί την αφορμή για να ξαναπιάσει το κουβάρι εκεί που το είχε αφήσει στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο.

Στυλιανος Παπαγεωργιου – Γονατας

Οι καιροί ου μενετοί

Κύριε διευθυντά

Εδέησε επιτέλους να δούμε άσπρο καπνό να ανεβαίνει από την καμινάδα της Βουλής. Επειτα από περίπου επτά μήνες, έχουμε αιρετή κυβέρνηση. Θα επιτύχει όμως τον σκοπό της; O χρόνος ασφαλώς θα το δείξει. Υπάρχουν επιφυλάξεις ως προς την επιτυχία της και αυτές απορρέουν κυρίως από το γεγονός της χρησιμοποίησης προσώπων σε υπουργικές θέσεις που στο παρελθόν, κατά γενική ομολογία, δεν διακρίθηκαν και τόσο για το έργο τους. Αλήθεια, γιατί τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα σε καίριες κυβερνητικές θέσεις; Εχουμε «χρεοκοπήσει» και επ’ αυτού; Αδιαμφισβήτητα το τωρινό πρωτεύον πρόβλημα της χώρας μας είναι το οικονομικό. Οι εν προκειμένω υπεύθυνοι υπουργοί φαίνεται ότι διαφέρουν αισθητά από τους προκατόχους τους. Αρκεί όμως μόνο αυτό; Το όχημα για να κινηθεί ομαλά δεν έχει ανάγκη μόνο τη μηχανή του. Απαιτείται η εύρυθμη λειτουργία και των άλλων εξαρτημάτων του. Ας ελπίσουμε ότι στη σημερινή κυβέρνηση όλα τα «εξαρτήματα», πρωτεύοντα, δευτερεύοντα και τριτεύοντα, θα λειτουργήσουν ικανοποιητικά. Το έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα μας.

Κ. Δ. Μαλλιος – Καρδιολόγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή