Απόδημοι Πρόσκοποι στο Προεδρικό

Απόδημοι Πρόσκοποι στο Προεδρικό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξήντα Αποδήμους Προσκόπους σπό την Αίγυπτο, τη Συρία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τη Νότιο Αφρική υποδέχθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ηταν μια χαρούμενη συνάντηση μέσα στη δροσιά του νεοκλασικού, ιστορικού μεγάρου της Ηρώδου του Αττικού, ενώ έξω έκαιγε η Αθήνα στο λιοπύρι. Οι πρόσκοποι επισκέπτονται την Ελλάδα αυτές τις ημέρες για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων δράσης και προσφοράς στα παιδιά και τη νεολαία της ομογένειας, της Εφορείας Περιοχής Αποδήμων Προσκόπων, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους πει μερικά ένθερμα λόγια. «Ο προσκοπισμός είναι μια ωραία ιδέα, μια παιδευτική ιδέα και όποιος έχει ζήσει σαν πρόσκοπος δεν το έχει ξεχάσει ποτέ στη ζωή του», τους είπε ο κ. Κάρολος Παπούλιας. «Είναι οι ωραιότερες αναμνήσεις. Οι ωραιότερες φιλίες μεγαλώνουν μέσα από την παρέα των Προσκόπων. Μου θυμίσατε τώρα δύο μεγάλους αείμνηστους πρωτεργάτες του προσκοπισμού, όπως τον Λευκαδίτη και τον Κόκκινο. Συνεχίζετε αυτήν την ωραία παράδοση».

Οι νέοι πρόσκοποι, που θα θυμούνται για πάντα αυτήν την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξε ο Πρόεδρος, ήταν μια μεγάλη συντροφιά 60 ατόμων που αποκόμισαν μία μοναδική εμπειρία. Είναι όλοι φίλοι μεταξύ τους με τον τρόπο που ενώνει ο προσκοπισμός. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι τους νέους συνόδευαν ο κ. Γιάννης Μελαχροινούδης, έφορος Περιοχής Αποδήμων Προσκόπων, ο κ. Γεώργιος Γεωργακάς, πρόεδρος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και αρχηγοί και στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή