49 χρόνια πρίν…12.VΙΙ.1963

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΥΣ: Οι Βασιλείς [Παύλος και Φρειδερίκη] και ο πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πιπινέλης επιστρέφουν εκ Λονδίνου και όλαι αι ενδείξεις πείθουν, ότι αι προσεχείς ημέραι θα αποβούν αποφασιστικαί διά την εκκαθάρισιν της πολιτικής καταστάσεως. Η Διοικούσα Επιτροπή της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως (ΕΡΕ), ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου κ. Γεώργιος Παπανδρέου και ο αρχηγός των Προοδευτικών κ. Σπύρος Μαρκεζίνης πιστεύουν ήδη, ότι η χώρα οδηγείται προς εκλογάς και ότι αι πιθανότητες αναβολής των και σχηματισμού πολιτικής Κυβερνήσεως έχουν μειωθή αισθητώς. Εις την άποψιν αυτήν [σχηματισμού πολιτικής Κυβερνήσεως] εμμένει ο [εις ρήξην προς τον Γεώργιον Παπανδρέου ευρισκόμενος υπ’ αριθμόν 2 της Ενώσεως Κέντρου] κ. Σοφοκλής Βενιζέλος, ο οποίος εξέθεσε χθες τας αντιλήψεις του, κατόπιν αιτήσεώς του, χθες προς τον Αντιβασιλέα Διάδοχον Κωνσταντίνον (φωτογραφία) και προχθές προς τον Αμερικανόν πρέσβυν. Επί της ακροάσεώς του παρά τω Αντιβασιλεί ο κ. Βενιζέλος εις ουδεμίαν προέβη ανακοίνωσιν.

ΜΠΕΤΤΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ: Ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Παναγιώτης Πιπινέλης εδέχθη χθες εις την εν Λονδίνω Ελληνικήν Πρεσβείαν την κ. Μπέττυ Αμπατιέλου (φωτογραφία), συνοδευομένην υπό των Εργατικών βουλευτών κ.κ. Στάνλεϋ Ωμπερυ και Μάρκους Λίπτον. Η κ. Αμπατιέλου επέδωσεν εις τον κ. Πρωθυπουργόν αίτησιν αυτής απευθυνομένην προς τον Βασιλέα [διά την απονομήν χάριτος προς τον πολιτικόν κρατούμενον σύζυγόν της Αντώνην Αμπετιέλον].

ΤΑΣΟΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ: Τα νέα βιβλία. Λ. Δ. Τάσου: «Καλοκαίρι των πληγών». Ποιήματα. Σχ. 8ον. Σελ. 45. Αθήναι 1963. (Σημ. «Φ»: Το Λ. Δ. Τάσος είναι ψευδώνυμο του Τάσου Λιγνάδη.)

ΛΙΝΟΣ ΚΑΡΖΗΣ: Ο «Θυμελικός Θίασος» του κ. Λίνου Καρζή δίδει αύριον Σάββατον και την Κυριακήν παραστάσεις εις το αρχαίον θέατρον της Μεσσήνης με την τραγωδίαν του Ευριπίδου «Βάκχαι».

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΧΑΝΣΕΝΙΚΩΝ: Οργανα του Λιμεναρχείου Πειραιώς συνέλαβαν επί του επιβατηγού «Κολοκοτρώνης» τους χανσενικούς [ένας άνδρας και μία γυναίκα]. Οι οποίοι είχον δραπετεύσει από το νοσοκομείον «Αγιοι Ανάργυροι» της Ικαρίας. […] Θα αποσταλούν εκ νέου εις Ικαρίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή