Ενα καλό γράφημα μπορεί να κάνει τη διαφορά! Infographics στο Γκαίτε

Ενα καλό γράφημα μπορεί να κάνει τη διαφορά! Infographics στο Γκαίτε

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως την Τετάρτη 25 Ιουλίου θα παραμείνει στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Goethe, της οδού Ομήρου, η έκθεση «Infographics. Τα Γραφήματα στην ενημέρωση», που περιλαμβάνει δείγματα της δουλειάς των βραβευμένων σχεδιαστών γραφημάτων Πάνου Κωνσταντόπουλου («Καθημερινή») και Ζωής Κατσιγιάννη («Ελεύθερος Τύπος»).

Στην εποχή της εικόνας, τα γραφήματα, που οπτικοποιούν τις ειδήσεις παρέχοντας γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση στους αναγνώστες, διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, τόσο στον Τύπο όσο και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας – από τα κινητά τηλέφωνα ώς τη σήμανση στα μουσεία. Δύο δεκαετίες μετά την έναρξη της ευρείας χρήσης τους στις εφημερίδες, έχουν εξελιχθεί σε απαραίτητα εργαλεία στη μετάδοση της πληροφορίας.

Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, σχεδιαστής infographics της «Κ» και υπεύθυνος του τομέα Γραφιστικής των ΙΕΚ Ξυνή, έχει, μεταξύ άλλων, διακριθεί δύο φορές στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Newspaper Design Awards, ενώ η Ζωή Κατσιγιάννη απέσπασε το πρώτο βραβείο ΕΒΓΕ στην κατηγορία infographics το 2010. Και οι δύο ξεχωρίζουν για τα εύληπτα, λιτά, αλλά και ευφάνταστα γραφήματά τους, όπως αυτά που εκτίθενται στο Ινστιτούτο Goethe.

Στην έκθεση παρουσιάζονται, επίσης, βραβευμένα από τα European Newspaper Design Awards γραφήματα του γερμανικού Τύπου, επιτρέποντας στον επισκέπτη να παρατηρήσει τις ομοιότητες και τις διαφορές με τα γραφήματα των Ελλήνων σχεδιαστών. Συμμετέχουν με δικά τους γραφήματα από τις πτυχιακές τους εργασίες οι σπουδαστές του ΙΕΚ Ξυνή. Αξίζει να δείτε τη δουλειά δύο άξιων Ελλήνων γραφιστών-καλλιτεχνών που η επαγγελματική τους πορεία, η τριβή με την επικαιρότητα και η δημιουργική τους φαντασία τούς έχει καταξιώσει σε έναν δύσκολο και απαιτητικό χώρο.

Η κ. Ελένη Μπίστικα απουσιάζει.
ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή