Σιμόν Πέρες, ένα αξέχαστο μεσημέρι με τους θησαυρούς του Μουσείου της Ακρόπολης

Σιμόν Πέρες, ένα αξέχαστο μεσημέρι με τους θησαυρούς του Μουσείου της Ακρόπολης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μεγάλο καμίνι η Αθήνα και χθες, έτσι πυρακτωμένη αποφάσισε να υποδεχθεί τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες, αλλά οι ανάσες, οι στάσεις και τα ξέφωτα πολιτισμού είναι τα δώρα της. Ή μάλλον τα αντίδωρά της, σε αυτή την επίσημη επίσκεψη που επισφραγίζει τη νέα περίοδο των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ. Χθες, η Αθήνα έβαλε τα καλά της για να ξεναγήσει τον υψηλό προσκεκλημένο στο Μουσείο της Ακρόπολης, έναν μεγάλο οίκο πολιτισμού, ένα σπίτι με κοινούς φίλους, με ρίζες που είναι κοινές για όλους. Μέσα στη δροσιά του Μουσείου, με την Αθήνα να αχνοφαίνεται από τις τζαμαρίες, ο Ισραηλινός πρόεδρος ξεναγήθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και τον πρόεδρο του Μουσείου, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, ανάμεσα σε πολύ κόσμο, φρουρά και λοιπούς επισήμους, σε μία ατμόσφαιρα γιορτής και πολιτισμού.

Ενθουσιασμένος ο κ. Πέρες με το Μουσείο της Ακρόπολης, φαινόταν να το απολαμβάνει και να εκφράζει κάθε τόσο τον θαυμασμό του, με αποτέλεσμα η ξενάγηση να διαρκέσει 50 λεπτά, διπλάσιο δηλαδή χρόνο από τον προβλεφθέντα. «Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική παιδεία κρατούν την Ελλάδα όρθια», δήλωσε συγκινημένος. Πρόσφατα άνοιξε στο Μουσείο της Ακρόπολης και η έκθεση για το χρώμα στα αρχαϊκά γλυπτά, έτσι ο κ. Παντερμαλής είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει τον Ισραηλινό πρόεδρο και σε αυτή την εντυπωσιακή ενότητα. Η Ελλάδα έχει πάντα το προνόμιο να ξεναγεί τους επισκέπτες της σε αυτούς τους θησαυρούς στη σκιά ακριβώς της Ακρόπολης και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, φυσικό και αυτονόητο, που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόσο ισχυρό είναι.

Η ξενάγηση κατέληξε σε γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου, όπου εκτός από τον υπουργό Παιδείας και τον πρόεδρο του Μουσείου παρεκάθησαν ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή