Ενα μάθημα από τους φιλάθλους της Μάδεργουελ…

Ενα μάθημα από τους φιλάθλους της Μάδεργουελ…

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγοι οπαδοί στον κόσμο μπορούν να συγκριθούν σε μεγαλείο με τους Βρετανούς ποδοσφαιρόφιλους. Η αγάπη για την ομάδα πάει πολύ πιο πέρα από τις στερεοτυπικές εικόνες με μεθυσμένους Αγγλους, που αποτελεί ένα πολύ μικρό κομμάτι της όλης ιστορίας. Το βράδυ της Τετάρτης, οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τι σημαίνει αυθεντική λατρεία για την ομάδα, πόση χαρά μπορεί να χωρέσει στα σπλάχνα μιας μικρής κοινότητας ανθρώπων που μοιράζονται το κοινό τους πάθος.

Η Μάδεργουελ είναι μια «μικρομεσαία» ομάδα της Σκωτίας, «καταδικασμένη» να παρακολουθεί τη μονότονη μονομαχία των δύο κραταιών ποδοσφαιρικών δυνάμεων, της Σέλτικ και της Ρέιντζερς. Ιδρύθηκε στις 17 Μαΐου του 1886, εδρεύει στην ομώνυμη πόλη νοτιοανατολικά της Γλασκώβης και υπερηφανεύεται για την κατάκτηση του μοναδικού της πρωταθλήματος τον Μεσοπόλεμο, την περίοδο της μεγάλης της ακμής. Αυτή η άγνωστη στην Ελλάδα ομάδα βρέθηκε στον δρόμο του Παναθηναϊκού. Το προχθεσινό παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία με 2-0. Και τι με αυτό; Αρκετοί φίλοι της Μάδεργουελ ακολούθησαν την ομάδα τους στην Αθήνα! Οικογένειες, παιδιά, νέα κορίτσια βρέθηκαν στις κερκίδες του Ολυμιακού Σταδίου, στο πιο «καυτό» ίσως αθηναϊκό βράδυ του φετινού καλοκαιριού. Ούτε το απογοητευτικό σκορ της πρώτης αναμέτρησης ούτε η αποπνικτική ζέστη (εμείς υποφέραμε, σκεφτείτε τους Σκωτσέζους!) τους εμπόδισε να βρεθούν δίπλα στους παίκτες της ομάδας τους. Και πόσο το χάρηκαν φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Να ένα μήνυμα για όλους μας. Οταν αγαπάς κάτι, δεν αγαπάς με όρους: μόνο όταν κερδίζεις, μόνο όταν οι πάικτες αποδίδουν καλά. Η αγάπη (και για την ομάδα) είναι αγάπη και χαρά. Ακόμα και στα δύσκολα. Στο Μάδεργουελ το ξέρουν καλά. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχαριστήσουμε, που με την αυθεντική τους παρουσία μας το θύμισαν. ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή