49 χρόνια πρίν…28.VΙΙΙ.1963

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΗΠΑ: Λευκωσία, 27.- Με την σημερινήν συνάντησιν του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μετά του Αμερικανού πρεσβευτού κ. Ουίλκινς, ήρχισε νέος κύκλος διπλωματικών επαφών διά την άρσιν του κυπριακού αδιεξόδου. Παρ’ όλον ότι η συνάντησις αυτή εχαρακτηρίσθη ως εθιμοτυπική, εν τούτοις, κατά τους πολιτικούς κύκλους, η κυπριακή κρίσις συνεζητήθη εν πάση λεπτομερεία, ο δε Κύπριος πρόεδρος ετόνισεν εμφαντικώς ότι η απόφασίς του να τροποποιήση το Σύνταγμα είναι αμετάκλητος, διότι ως έχει τούτο σήμερον, αποτελεί τροχοπέδην εις την ανάπτυξιν της κυπριακής πολιτείας. Ο πρόεδρος εζήτησεν επί του προκειμένου την συμπαράστασιν των Αμερικανών, καταστήσας αυτούς υπευθύνους δι’ ο,τιδήποτε ανώμαλον ήθελε συμβή εις την Κύπρον.

ΝΟΤΙΟΝ ΒΙΕΤΝΑΜ: Ουασιγκτών, 27.- Μεταδίδεται εκ Σαϊγκόν ότι η Κυβέρνησις του προέδρου Νγκο Ντινχ Ντιεμ ανέβαλε σήμερον τας διά την 31ην τρέχοντος προβλεπομένας εκλογάς επ’ αόριστον. Συμφώνως προς επισήμους πηγάς, η αναβολή οφείλεται εις το γεγονός ότι ο στρατιωτικός νόμος επηρεάζει την προεκλογικήν εκστρατείαν και την εν γένει προετοιμασίαν των εκλογών.

ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΒΙΖΙΝΣΚΥ: Βαρσοβία, 27.- Ο πριμάτος της Πολωνίας καρδινάλιος Βιζίνσκυ ετόνισε χθες ότι «αναμένομεν πάντοτε την επικράτησιν του δικαίου εις την πατρίδα μας και τούτο όχι μόνον διά τας προνομιούχους τάξεις, αλλά δι’ όλους τους πολίτας, περιλαμβανομένων και των καθολικών». Εις την ανωτέρω δήλωσιν προέβη ο καρδινάλιος Βιζίνσκυ εις κήρυγμά του εις την μονήν της Γέσνα Γκόπα, επ’ ευκαιρία της εορτής της «Μαύρης Παναγίας», προστάτιδος της Πολωνίας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ: Η Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας του Βερολίνου δίδει σήμερον 8.30 μ.μ. εις το Ηρώδειον την δευτέραν συναυλίαν της, εις το πλαίσιον του Φεστιβάλ Αθηνών. Διευθυντής ο Βόλφγκανγκ Σαβάλλις και λαμβάνει μέρος ως σολίστ η νέγρα υψίφωνος Γκραίης Μπάμπρυ (φωτογραφία).

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Η αλήθεια και ο λόγος». Υπό του κ. Αμ.[ύντα] Α. Παπαβασιλείου. [Αναφέρεται στα αξιώματα του Λαροσφουκώ, εκκινώντας από το δοκίμιον του Δημήτρη Καπετανάκη «Ερως και Χρόνος».]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή