H παράσταση του «Cirque du Soleil» της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στο OAKA στηρίζει τον νέο μεγάλο σκοπό του Συλλόγου Ελπίδα – τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

H παράσταση του «Cirque du Soleil» της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στο OAKA στηρίζει τον νέο μεγάλο σκοπό του Συλλόγου Ελπίδα – τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια μεγάλη καλλιτεχνική δημιουργία υπάρχει πάντα το σημείο όπου το θέαμα, για να αγγίξει την τελειότητα, περνά μέσα από τις καρδιές μας… Αυτό ισχύει και για την καναδική υπερπαραγωγή του «Cirque du Soleil» που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τιμώντας τον εορτασμό των 70 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Καναδά, και θα δώσει παραστάσεις από την 1 Σεπτεμβρίου ώς και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Το κορυφαίο γεγονός είναι η παράσταση της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου 2012 στο Κλειστό Γήπεδο του OAKA, που αποτελεί προσφορά των διοργανωτών στον Σύλλογο Ελπίδα, με τα έσοδα να προορίζονται για τη νέα σταυροφορία, τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. O μαγικός κόσμος του τσίρκου, η φαντασμαγορία των χρωμάτων, τα ακροβατικά, οι ασκήσεις στον αέρα, τα παραμυθένια κοστούμια, οι κλόουν, η μουσική που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους είναι χαρά, είναι ψυχική ανάταση, είναι Alegria: Οπως είναι και το όνομα της παράστασης που θα δούμε στην Αθήνα, το υπερθέαμα του «Τσίρκου του Ηλιου» με τη μεγάλη επιτυχία στις ανά τον κόσμο περιοδείες του. Κι είναι πραγματική «χαρά και ψυχική ανάταση», όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα κ. Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη στη συνέντευξη της Τρίτης 28 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παιδιών, η προσφορά προς τον Σύλλογο Ελπίδα που φροντίζει τα άρρωστα παιδιά από καρκίνο. Μεγαλύτερη χαρά για το παιδί και τους γονείς του από τη χαρά της γιατρειάς δεν υπάρχει, και σ’ αυτό στοχεύει ο νέος μεγάλος σκοπός του συλλόγου – η δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Γιατί πάντα υπάρχει μακρά σειρά άρρωστων παιδιών που περιμένουν να βρεθεί συμβατό μόσχευμα, και να πρέπει να αγοραστεί από τις Τράπεζες Μυελού της Ευρώπης αντί 15.000 ευρώ και προκειμένου για τις Τράπεζες Αμερικής αντί 30.000 ευρώ!

«Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει η Ελληνική Τράπεζα στην Ογκολογική Μονάδα. Πρόσφατα το κράτος δεσμεύτηκε πως θα πληρώνει το νοσοκομείο το κόστος αγοράς του μοσχεύματος» – εξήγησε η πρόεδρος του Ελπίδα κ. Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη «αλλά με την έλλειψη πόρων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, αυτό δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Με την ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα θα ανακουφιστούν εκατοντάδες οικογένειες. Και όσο περισσότεροι είναι οι εθελοντές δότες τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες το συμβατό μόσχευμα να βρεθεί στην Ελληνική Τράπεζα! Στην προσπάθεια αυτή, το «Cirque du Soleil», ο καναδικός υπερ-οργανισμός θεάματος, σε μια χρονιά συμβολική για τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά, γίνεται αρωγός στέλνοντας το μήνυμα της φιλίας και της αλληλεγγύης στα άρρωστα Ελληνόπουλα, όπως ακριβώς η παράσταση Alegria καθίσταται συμβολική στην έναρξη της προσπάθειάς μας και ιδιαίτερα πολύτιμη γι’ αυτήν».

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κ. Robert Peck, η γενική διευθύντρια του «Cirque du Soleil» κ. Clare O’ Connel και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Labrys κ. Γεωργία Ηλιοπούλου, που είναι και οι συντελεστές της προσφοράς της παράστασης της 5ης Σεπτεμβρίου υπέρ των σκοπών του Ελπίδα. O πρέσβης του Καναδά κ. Robert Peck ευχαρίστησε την πρόεδρο του Ελπίδα για την πρόσκλησή του στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε πως θαυμάζει την ακούραστη δουλειά της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ιδρύτριας του Ελπίδα, και ότι χειροκροτεί το έργο της ως πρέσβεως Καλής Θελήσεως της Unesco, «ένα έργο που τιμά ιδιαίτερα την Ελλάδα». «Γνωρίζω -είπε- ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες αλλά έχω ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδος – μια χώρα που αγαπώ ιδιαιτέρως»! Με τα ίδια θερμά λόγια αναγνωρίζοντας το έργο του Συλλόγου Ελπίδα μίλησαν η κ. Clare O’ Connel και η κ. Γεωργία Ηλιοπούλου η οποία τόνισε πως «δική μας συνεισφορά είναι η συνειδητή βοήθειά μας για τη συνέχιση του πολύτιμου έργου του Συλλόγου Ελπίδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή