49 χρόνια πρίν στην «Κ» 17.ΙΧ.1963

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 17.ΙΧ.1963

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΗΠΑ: Ουασιγκτών, 16.- Η κατάστασις εις τας νοτίους Πολιτείας της Αμερικής επεδεινώθη από χθες την νύκτα όταν εξερράγη βόμβα εντός ναού νέγρων με αποτέλεσμα να φονευθούν εξ παιδιά και να τραυματισθούν άλλα 20 άτομα εις το Μπίρμιγχαμ της Αλαμπάμα.

ΕΡΕ – Ε.Κ. – ΕΔΑ: Αντικείμενον οξυτάτου διαλόγου μεταξύ της ΕΡΕ αφ’ ενός και της Ενώσεως Κέντρου και της ΕΔΑ αφ’ ετέρου απετέλεσεν η απόφασις περί προφυλακίσεως των τεσσάρων αξιωματικών της Χωροφυλακής Θεσσαλονίκης [διά την υπόθεσιν Λαμπράκη]. Ο διάλογος, ο οποίος ήρχισεν το Σάββατον [14-9-1963], συνεχίζετο μέχρι των πρωινών ωρών σήμερον. Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΕ [Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Παναγής Παπαληγούρας] εχαρακτήρισε τας πρώτας ανακοινώσεις του αρχηγού της Ε.Κ. κ. Γεωργίου Παπανδρέου και της ΕΔΑ ως αποπείρας εκβιασμού της δικαιοσύνης, της οποίας η κρίσις προεξοφλείται κατά τρόπον κομματικώς ταπεινόν και ανέφερεν ότι η ώρα της κρίσεως θα σημάνει την 3ην Νοεμβρίου [ημέρα των εκλογών]. Ο κ. Παπανδρέου, απαντών, επανέλαβε τα περί προφυλακισμού του Κράτους της ΕΡΕ και περί ηθικής αυτουργίας του αρχηγού της [Κωνσταντίνου Καραμανλή] και προσέθεσεν ότι η ευθύνη της ΕΡΕ είναι ανεξιλέωτος, διότι ηθέλησε να καταστήση τα σώματα ασφαλείας οχυρόν της φατρίας. Εις ανταπάντησιν η Δ.Ε. της ΕΡΕ ανέφερεν, ότι αποτελεί βαρύ ατόπημα η υπόσχεσις του κ. Παπανδρέου περί αυξήσεως των αποδοχών των σωμάτων ασφαλείας. Εις άλλο ανακοινωθέν της η Δ.Ε. της ΕΡΕ εστιγμάτισε την εκ μέρους της αριστεράς, κυρίως, απόπειραν δυσφημήσεως της Χωροφυλακής, την οποίαν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού περιβάλλει με ευγνωμοσύνην και εμπιστοσύνην.

Γ΄ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ: Την 10 π.μ. χθες ήρχισαν εις το φουαγιέ του κινηματοθεάτρου «Παλλάς» αι εργασίαι της Γ΄ πανσπουδαστικής διασκέψεως, η οποία οργανούται υπό της ΕΦΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή