Γραμματα Αναγνωστων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μίζες και φοροδιαφυγή

Κύριε διευθυντά

Οι μίζες και η φοροδιαφυγή είναι οι μεγαλύτερες αιτίες των οικονομικών δυσκολιών της χώρας. Δεν πρέπει να συνεχισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στη Δημοκρατία μας. Ενδεχομένως πρέπει να δημιουργηθεί μια ειδική υπηρεσία, με αδιάβλητους κρατικούς υπαλλήλους και με δικαστικό επικεφαλής, η οποία να ασχοληθεί σοβαρά με τα εν λόγω θέματα (αποστολές σε καλά οργανωμένες μεγάλες χώρες του εξωτερικού – ενημέρωση για τυχόν συστήματα παρακολούθησης, ενδελεχών ελέγχων κ.λπ.). Οι μίζες και η φοροδιαφuγή παράγιναν πια. Πρέπει να εξαλειφθούν το ταχύτερον δυνατόν, για να σταθούμε στα πόδια μας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ορθοποδήσουμε.

Δημητρης Ελευθ. Παυλιδης – Πρώην δ/ντής στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

Εurovision και Ελλάδα

Κύριε διευθυντά

Η«Καθημερινή» στις 29 Νοεμβρίου φιλοξένησε ένα ωραίο άρθρο της Δώρας Αντωνίου με τίτλο «Eurovision και Μνημόνιο», που σχεδόν όλοι επικροτούν. Είναι αλόγιστη σπατάλη και πρόκληση σε τόσους δοκιμαζόμενους μισθωτούς, συνταξιούχους και κυρίως ανέργους να σπαταλώνται τέτοια ποσά για πανηγυριώτικες φιέστες, όπως η Eurovision, η οποία κατέληξε μια χαμηλού επιπέδου παρουσίαση ομογενοποιημένων τραγουδιών στην αγγλική γλώσσα, που προσβάλλουν κάθε ιδιαιτερότητα, εθνική, γλωσσική και πολιτισμική. Ολα στον βωμό της παγκοσμιοποίησης, ένας χυλός υποκουλτούρας και αμφίβολης αισθητικής. Καιρός να γλιτώσουμε από το χαράτσι της Eurovision, που δεν προσφέρει κανένα επικοινωνιακό κέρδος στη χειμαζόμενη χώρα μας. Το πάρτι τελείωσε. Καιρός οι σπατάλες να τελειώσουν, καιρός για νοικοκύρεμα. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας, της Πολωνίας και οσονούπω της Κύπρου πρέπει να ακολουθήσει και η χώρα μας.

Δημητριος Γεωργαντας – Χειρουργός – Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή