49 χρόνια πρίν στην «Κ» 21.I.1964

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 21.I.1964

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θεσσαλονίκη, 20.- Ο αρχηγός της ΕΡΕ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος ήρχισε προχθές και τερματίζει απόψε την πρώτην φάσιν της προεκλογικής εκστρατείας του. Την πρωΐαν της Κυριακής ωμίλησεν εις την πλατείαν Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και εξέθεσεν εις μακρότατον λόγον του, το οικονομικόν και κοινωνικόν πρόγραμμα της ΕΡΕ, επισημάνας, παραλλήλως, τους τεραστίους εθνικούς και οικονομικούς κινδύνους που διαγράφονται εκ της τυχόν διακυβερνήσεως της χώρας υπό της υπόπτου εθνικής τοποθετήσεως παρατάξεως της Ενώσεως Κέντρου. Εν συνεχεία, ο κ. Κανελλόπουλος μετέβη εις Σέρρας, όπου οι κάτοικοι του επεφύλαξαν μοναδικήν εις όγκον και παλμόν, διά την ΕΡΕ υποδοχήν, ανωτέραν, κατά γενικήν ομολογίαν, των προεκλογικών συγκεντρώσεων και του 1961 και του 1963. Η Θεσσαλονίκη και αι Σέρραι έδωσαν ασφαλώς το μέτρον της επικειμένης πεισματώδους εκλογικής αναμετρήσεως.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κυβερνήσεως της Ε.Κ. κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διά δηλώσεών του σχετικώς με τον λόγον του αρχηγού της ΕΡΕ κ. Παναγιώτη Κανελλοπούλου εις Θεσσαλονίκην, επιχειρεί να ανατρέψη τα επιχειρήματα του κ. Κανελλοπούλου, χαρακτηρίζων δραχμοκτόνον την πολιτικήν της ΕΡΕ.

FRΑΝΖ JOHANN HOFMANN: Φρανκφούρτη, 20.- Ο πρώην λοχαγός των Ες-Ες Φραντς Χόφφμαν, ο οποίος κατηγορείται διά δολοφονίας τας οποίας διέπραξεν εις το στρατόπεδον του Αουσβιτς, εδήλωσε σήμερον ενώπιον του [δυτικογερμανικού] δικαστηρίου, ότι ωδήγει εις τα διαμερίσματα αερίων όλους τους κρατουμένους του στρατοπέδου που προέβαινον εις ταραχάς. Ο Χόφφμαν, 57 ετών, ήδη εκτίει ποινήν ισοβίου φυλακίσεως διά δολοφονίας τας οποίας διέπραξεν εις το στρατόπεδον Νταχάου.

ΖΑΝ – ΛΥΚ ΓΚΟΝΤΑΡ: Το βραβείον της Νέας Κριτικής εις την Γαλλίαν περιήλθεν εφέτος εις τον Ζαν – Λυκ Γκοντάρ διά την ταινίαν του «Η περιφρόνησις». Από τας ξένας ταινίας εβραβεύθη η ταινία του Βινσέντε Μινέλλι «Δεκαπέντε ημέρες αλλού».

ΜΠΗΤΛΣ: Οι «Μπητλς» διήρεσαν τους Γάλλους βαθύτερα από κάθε άλλο πράγμα από της επιστροφής του στρατηγού Ντε Γκωλλ.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: ««Η Διπλή Αστάθεια» του Μαριβώ». Υπό του κ. Γιώργου Πράτσικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή