49 χρόνια πρίν… 27.IX.1964

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΟΥΛΙΑ ΜΠΟΡΙΣΟΒΑ: (Από κριτική του Αιμ. [ιλίου] Χ. [ουρμουζίου] για την παράσταση του Θεάτρου Βαχτάνγκωφ στην Αθήνα με το έργο του Αλεξέι Αρμπούζωφ «Μια ιστορία στο Ιρκούτσκ».) «Μία ηθοποιός που περισώζει ένα έργο και αξίζει μιάν ολόκληρη παράσταση. Η Γιούλια Μπορίσοβα, η Βάλια της γλυκανάλατης και κάπως οξειδωμένης «Ιστορίας στο Ιρκούτσκ», αυτό το εκπληκτικώτατο θήλυ είν’ ένα θαύμα αβράς κινήσεως εναλλασσομένης με το σπιθίζον σκίρτημα των κνημών -χορευτική ερμηνεία συναισθήματος που αληθινά γοητεύει- ένα διαρκές πυροτέχνημα υποκριτικής που συντροφεύει τον μόνιμο σκηνικό αιφνιδιασμό, ηθοποιός πράγματι ολκής που συναιρεί όλα τα είδη του ερμηνευτικού ταλάντου -εξυπνώτατη σουμπρέττα, χαριτωμένη ingenue, αλλά και comedienne με λεπτότατη δραματική ευαισθησία, ακόμη και καρατερίστα όταν χρειάζεται- με τόνους φωνής που υπηρετούν όλη την κλίμακα της υποκρίσεως, γέλιο, παιζόγελο, λυγμός σε φθόγγους κρυστάλλου που κρούεται από διαμαντένια μπαγκέττα, και μιμική πλουσιώτατη, η καλλιτέχνης αυτή του ρωσικού λαού ανήκει σε όλους τους λαούς και θα ημπορούσε να τιμήση όλα τα θέατρα. […] Θα συνεβούλευα όλους τους φίλους του θεάτρου και τους ηθοποιούς μας ιδιαιτέρως να την ιδούν. Οχι μόνον για να τη χειροκροτήσουν, αλλά για να διδαχθούν. Γιατί πράγματι το τάλαντο της Γιούλιας Μπορίσοβα είναι από εκείνα που διδάσκουν, αφού προηγουμένως καταθέλξουν. […].»

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ: Ο συνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης γράφει μουσικήν διά το έργον «Ξυπόλητη στο πάρκο», του Αμερικανού συγγραφέως Σέυμον, που θα παρουσιάση η κ. Ελλη Λαμπέτη. […].

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ: Διά την 10ην Οκτωβρίου ωρίσθη η έναρξις των παραστάσεων του θιάσου Λάμπρου Κωνσταντάρα εις το «Θέατρον Βεργή», όπου θα παρουσιάση την νέαν κωμωδίαν του κ. Αλέκου Σακελλάριου «Υπάρχει και φιλότιμο» […] Εις τον κύριον ρόλον, ως υπουργός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος, εμφανίζεται ο κ. Κωνσταντάρας.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ: Αύριον αρχίζουν τα αεροπορικά δρομολόγια Αθηνών – Βόλου και Βόλου – Κοζάνης. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται προσωρινώς άπαξ της εβδομάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή