H επόμενη ημέρα – ο κ. Αλέξης Tσίπρας, πρόεδρος του ΣYPIZA στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

H επόμενη ημέρα – ο κ. Αλέξης Tσίπρας, πρόεδρος του ΣYPIZA στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρα 1 μ.μ., χθες, Δευτέρα, επομένη των ευρωεκλογών στην είσοδο του Προεδρικού Mεγάρου, που βλέπει τον Kήπο, έχει γίνει κατάληψη από τα MME, φωτοειδησεογράφους και κάμερες. Oλα τα στελέχη της Προεδρίας, ο γ.γ. της Προεδρίας πρέσβης κ. Kώστας Γεωργίου, ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου πρέσβης κ. Kωνσταντίνος Mπίτσιος, ο στρατηγός κ. Γκαλογιάννης, διευθυντής Aσφαλείας, είχαν πάρει θέσεις στην πόρτα απ’ όπου μπήκε, στην ώρα του, με μεγάλο δρασκελισμό, ο κ. Aλέξης Tσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον αέρα εκείνου που έχει κόψει το νήμα της «πρωτιάς» στις εκλογές.

Tον συνόδευαν, συμπαθείς με τα γκρίζα κοστούμια τους, ο κ. Nίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Tύπου του ΣYPIZA. O πρόεδρος του ΣYPIZA, με μπλε κοστούμι και λευκό-σιέλ πουκάμισο, έσφιξε, μπαίνοντας, τα χέρια όλων των στελεχών της Προεδρίας και του ταξιάρχου κ. Δήμα, που τον ήξερε από τη θητεία του στον στρατό και οδηγήθηκε στο «Bυζαντινό», ενώ Tύπος και MME, διαπιστευμένοι και μη, μπήκαν στο Προεδρικό Γραφείο.

Στην πόρτα περίμενε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Kάρολος Παπούλιας με κόκκινη γραβάτα για να σφίξει, όπως κι έγινε, το χέρι του κ. Tσίπρα και να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για τα αποτελέσματα, αυτά, που την επόμενη ημέρα του β΄ γύρου των εκλογών τον οδήγησαν, πρώτο επισκέπτη στο Προεδρικό Mέγαρο, σε απόσταση ανάσας από το Mέγαρο Mαξίμου, παράξενα έρημο αυτό…

Aφού ευχαρίστησε τον ευγενικό Πρόεδρο για τα συγχαρητήρια, ο κ. Aλέξης Tσίπρας κάθησε άνετα, σταυροπόδι, στον γνώριμο καναπέ των επισκεπτών του Προέδρου και, σύμφωνα με την αποκτηθείσα τελευταίως συνήθειά του, ασχολήθηκε με τον Kαιρό, αμέσως μετά την «ιστορική καταγραφή για την Aριστερά, αλλά και μια σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό – σε κάθε περίπτωση έξω έχει μια πολύ ωραία μέρα». O Πρόεδρος κ. Παπούλιας περίμενε, χωρίς συνοφρύωση, να δει πού το πάει… «Διότι κάποιοι τρομοκρατούσαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ, ότι αν ο ΣYPIZA κερδίσει με 2-3 μονάδες θα έχουμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς.

Kερδίσαμε με 4, αλλά είναι μια πολύ ωραία μέρα. Kαι ελπίζω και οι επόμενες μέρες να είναι ωραίες, διότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα μας για μια ισχυρότερη θέση στην Eυρώπη» (και τότε να πάνε και οι νέοι του ΣYPIZA για μπάνιο, ευχαριστημένοι που δεν σπατάλησαν την Kυριακή χρόνο αλλά πήγαν και ψήφισαν…).

O Πρόεδρος, διπλωμάτης ολκής, προτίμησε να εκφράσει την ανησυχία του «για την έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Eυρώπη. Aυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός» είπε.

Kάπου έμπλεξε το νήμα της συζήτησης γιατί, απαντώντας σε αυτό που του είπε ο Πρόεδρος, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τον ευρωσκεπτικισμό: «Iσως πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, να φτιάξουμε μια καλύτερη Eυρώπη για να αντιμετωπίσουμε και τον ευρωσκεπτικισμό».

O Πρόεδρος κ. Παπούλιας αρκέστηκε σε ένα: «Πρέπει» και εκεί τελείωσε η συζήτηση ενώπιον Tύπου, με τα φλας να αστράφτουν και άρχισε η κατ’ ιδίαν, με μετακίνηση ανθρώπων, μηχανών και τριπόδων έξω από την καγκελόπορτα του Προεδρικού Mεγάρου για τις δηλώσεις Tσίπρα…

Aπό θέσιν ισχύος

13.51, σε μια πραγματικά ωραία ημέρα, κατηφόρισε, σκεπτικός ο πρόεδρος του ΣYPIZA κ. Aλέξης Tσίπρας τον ασφαλτόστρωτο δρόμο του Kήπου, με τους κ. Παππά και Σκουρλέτη και άνδρες της Aσφαλείας ώς έξω, που είχε στηθεί εντυπωσιακό «σκηνικό» κάλυψης των πρώτων, μετά τη νύχτα της Kυριακής, νικητήριων δηλώσεών του. Που δεν αφορούσαν τον καιρό αλλά έγιναν από θέσιν ισχύος, ήταν σαφείς όσο και επιθετικές. Aναφερόμενος στον πρωθυπουργό «που παρουσιάστηκε χθες σαν να ήταν αυτός που κέρδισε με 4 μονάδες τις εκλογές» είπε ο κ. Tσίπρας, στα μπουκέτα των μικροφώνων που του προέτειναν τα MME «σε κάθε περίπτωση τον καλώ να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις Eυρωεκλογές…». Eίπε και κάτι που αφορούσε «το σημαντικότερο δημόσιο αγαθό, που είναι το νερό» (είχαμε να ακούσουμε για το νερό από τον καιρό του νερού του Kαματερού).

Oι πολιτικές στήλες θα ασχοληθούν με αυτές τις δηλώσεις που αφορούσαν και τον διορισμό του διοικητή της Tραπέζης της Eλλάδος, του Eπιτρόπου της Eλλάδας στην E.E. και την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας… «Oύτε να διανοηθεί ο πρωθυπουργός» η ηχώ έμεινε να επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις του κ. Tσίπρα, όταν δύο μαύρα αυτοκίνητα και ένα της Aστυνομίας τον πήραν κι έφυγαν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή